Deelnemers

De deelnemers aan de Ketting van Ballonnen zijn jongeren die zelf kanker hebben gehad en broers en zussen van (overleden) kankerpatiëntjes. Zij stellen zich graag aan u voor. U kunt hen ook sponsoren.

Jongeren

Angeliek van der Velde

...

Meer >>

...

Fleur van Dijk

...

Meer >>

...

Josephine Ruygh

Mijn naam is Josephine Ruygh en ik ben 20 jaar. Ik heb tot mijn 17e op Ameland gewoond en woon nu samen met mijn zus in Leeuwarden. Begin 2002 kreeg mijn zus vaak pijn aan haar knie. Na veel onderzoeken kregen we te horen dat ze een kwaadaardige bottumor in haar knie had. Dit was een grote schok voor de hele familie. De jaren daarop moest ze vaak naar het ziekenhuis toe. Het probleem was alleen dat we op Ameland woonden en het ziekenhuis waar ze steeds heen moest helemaal in Nijmegen was. De reden dat ze naar Nijmegen moest was omdat het UMCN St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen gespecialiseerd is in bottumoren. Dus vaak ging mijn moeder dan met mijn zus naar Nijmegen en mijn vader bleef met mij op Ameland, omdat zijn werk door ging en ik naar school moest.

Meer >>

Soms mocht ik mee naar het ziekenhuis. Ik vond het allemaal erg indrukwekkend en vond het fijn om daar bij hun te kunnen zijn. In 2006 werd haar been geamputeerd vanwege een ontsteking die niet weg ging. Een revalidatie waar gemiddeld een jaar voor stond heeft ze binnen een half jaar gedaan. Het gaat nu erg goed met haar en ze kan ze kan nu weer aardige stukken wandelen met haar prothese. Ik ben erg trots op mijn zus dat ze altijd zo positief is gebleven.

Persoonlijke site: http://www.opdetandum.hyves.nl/

Luuk van Dijk

...

Meer >>

...

Marije Botterblom

...

Meer >>

...

Maureen Smeijers

Mijn naam is Maureen Smeijers, ik ben 15 jaar oud. Als ik de Ketting van Ballonnen fiets ben ik 16. Wat ik te maken heb met kinderkanker is dat mijn broer leukemie heeft gehad en daaraan op 24 februari 2007 is overleden. Ik doe hieraan mee omdat ik het erg belangrijk vind dat hier aandacht aan wordt geschonken. Kinderen hebben het zwaar genoeg in het ziekenhuis en kunnen best wat afleiding gebruiken.

Meer >>

Het is veel leuker om over iets anders (leuks) te vertellen dan alleen wat ze in het ziekenhuis meemaken en moeten doorstaan. Het zijn allemaal Kanjers, stuk voor stuk! En daarom zou ik deze Kanjers graag een hart onder de riem willen steken en een lach op hun gezicht willen toveren!

Renee Bensdorp

Mijn naam is Renee Bensdorp en ik ben 19 jaar oud. Mijn hobby's zijn lezen, vooral fantasie boeken vind ik leuk, en op de Wii spelen. Ik doe op dit moment de opleiding dierenverzorging en zit nu in de 3e klas. Ik heb nog een jaar media – vormgeving gedaan na vier jaar op het VMBO-T. Toen ik 9 jaar oud was kreeg ik te horen dat ik leukemie had. Ik kreeg 2,5 jaar lang medicijnen en ben gelukkig weer beter geworden. Tot nu toe ben ik nog steeds gezond en ga nu naar de late effecten poli.

Meer >>

Ik wil graag aan de fietstocht meedoen omdat ik afgelopen jaren veel heb genoten van de kampen en uitstapjes die ik heb gemaakt. Ik heb veel leuke en lieve mensen heb ontmoet waar ik nog steeds heel veel contact mee heb. Ik ga ongetwijfeld nog een aantal kampen meemaken. Ik wil graag iets terug doen voor de VOKK en er voor zorgen dat meer kinderen dit mogen en kunnen meemaken.

Ruud Wouters

...

Meer >>

...

Shauny Schippers

...

Meer >>

...

Organisatieteam en begeleiders

Annemiek de Groot

Mijn naam is Annemiek de Groot en ik ben 26 jaar. Sinds september 2015 volg ik de studie Pedagogiek aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ik ben aan deze studie begonnen omdat ik (ernstig) zieke kinderen, hun ouders en brussen wil gaan begeleiden en ondersteunen. Dit studiejaar kreeg ik de gelegenheid om hierin een eerste stap te zetten, want momenteel loop ik stage bij de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker.

Meer >>

Toen ik hoorde van de Ketting van Ballonnen was ik direct enthousiast. Dit evenement sprak mij erg aan en ik wil graag helpen met de organisatie en mijn steentje bijdragen.

Fabiënne Hoogeveen

Mijn naam is Fabiënne Hoogeveen, ik ben 21 jaar, sportief, spontaan en enthousiast. Ik fiets mee omdat ik anderen wil laten zien dat het leven niet stopt na kanker. Ik ben een brus van Denise die helaas is overleden. Ik fiets voor alle kinderen en jongeren die strijden of hebben gestreden tegen kanker, maar ook voor de mensen om hen heen. Voor de kinderen en jongeren van toen, van nu en van de toekomst.

Meer >>

Ik weet dat meefietsen een toffe ervaring is en iedereen mag dat weten! Fietsen voor een goed doel met lotgenoten kun je bijna niet meer vergeten. Ik maak gebruik van mijn bagagedrager op mijn fiets en neem mijn herinneringen mee. En mocht iemand anders het nodig hebben, fietsen we toch lekker met zijn twee...

Persoonlijke site: http://fabietje.blogspot.com/

Gerdo Evertsen

Ik ben Gerdo Evertsen, ik ben 23 jaar en kom Ede. Op 15 jarige leeftijd heb ik een hersentumor gehad, ik ben hiervoor 2 keer geopereerd en 25 keer bestraald. Het gaat nu goed met me, ik ben bezig met mijn afstudeerstage van de opleiding moleculaire biologie. In juni ga ik afstuderen, en ik wil dan graag in september beginnen met de master oncologie. Ik wil graag onderzoek gaan doen naar kanker.

Meer >>

In het weekend werk ik als DJ in een café in Ede. Ik doe dit werk al 5 jaar met veel plezier. Ik heb super veel zin in de Ketting van Ballonnen!

Mariëlle Horst-Phessas

Mijn naam is Mariëlle Horst-Phessas en ik ben 46 jaar. Sinds december 2015 werk ik bij de VOKK en ben verantwoordelijk voor het organiseren van alle (gezins)activiteiten, zoals Dreamnight at the Zoo, Mont Ventoux en deze 5-jaarlijkse Ketting van Ballonnen fietstocht.

Ik ben getrouwd met Gerald en moeder van 3 tieners; dochter Elena (16), dochter Isabel (14) en zoon Maxime (10).

Meer >>

In 2004 kregen wij te horen dat onze dochter Isabel - toen 13 maanden - kanker had, een neuroblastoom stadium IV. Wat een klap! Nu, 13 jaar later groeit Isabel op als een prachtige meid met een enorme levenslust!

Dat er leven is ná kanker weet ik uit ervaring. Ik voel me trots en gezegend dat ik, samen met anderen, de kinderen die nu in de ziekenhuizen behandeld worden een hart onder de riem mag steken. En hen en hun familie kan laten zien dat er leven is ná kanker. xxx

Mieke Spaink

Ik ben Mieke Spaink,  59 jaar, getrouwd met Wolter, moeder van Edwin en Iris en oma van Noï.
Sinds september 2004 werk ik als coördinator persoonlijke contacten bij de VOKK en ben o.a. verantwoordelijk  voor het aansturen van vrijwilligers, kampen, bijeenkomsten voor (groot)ouders en telefonisch aanspreekpunt bij opvoedingsproblemen.

Meer >>

In augustus ga ik voor de 3de keer mee met de Ketting van Ballonnen en daar verheug ik me enorm op. Het is heel bijzonder om met een groep jonge mensen en een mooi team langs ziekenhuizen te gaan om de kinderen die nu kanker hebben een hart onder de riem te steken en te laten zien dat er leven is na kanker.

 

Robyn Pierson

Ik ben Robyn Pierson. Ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Tilburg. Ik ben een 4e jaars 'International Media and Entertainment Management' aan de NHTV University of Applied Sciences in Breda. Naast mijn opleiding ben ik druk bezig met theater. Ik heb 5 jaar lang op een semiprofessionele musical-vooropleiding gezeten en nu zit ik alweer 4 jaar bij een studenten theater vereniging genaamd NHTV Theater. Ik dus heel erg van acteren, dansen, zingen. Verder hou ik ervan lachend door het leven te gaan en leuke dingen doen met mijn vrienden.

Meer >>

Mijn reden om mee te fietsen met de Ketting van Ballonnen is: Tessa, mijn 2 jaar jongere zus, een KanjerKetting gehad toen ze behandeld werd voor ALL (Acute Lymfatische Leukemie). Na 2 jaar behandelen en 3 jaar controles in het ziekenhuis is ze in april 2011 genezen verklaard. Ook heb ik in 2007 voor de eerste keer meegefietst Ketting van Ballonnen. Dit was een gezellige en zeker ook een mooie ervaring. Wat ik nooit meer zal vergeten is wat Chelsea (3 jarig meisje) tegen ons zei in het VU Medisch Centrum Amsterdam. Chelsea: "De regenboog-kraal is de aller-allermooiste. Ik hoop dat ik snel weer een spoedopname krijg." Chelsea's behandeling ging gemakkelijker door de kralen, als ze weer een nieuwe kraal kreeg was ze helemaal blij. Daarom ga ik dit jaar er weer voor de volle 200% tegen aan om de 600 kilometers te fietsen!

Sjors Jonkers

...

Meer >>

...

Tessa Pierson

Mijn naam is Tessa Pierson, ik ben 18 en woon in Tilburg. Ik doe de opleiding forensisch laboratorium onderzoek aan de Avans Hogeschool te Breda en ik zit in het tweede jaar. Toen ik 13 was, is er bij mij acute lymfatische leukemie geconstateerd. Hiervoor heb ik een twee jaar durende behandeling met chemo ondergaan. Inmiddels ben ik gelukkig helemaal genezen. De vorige keer dat de ketting van ballonnen was, heeft mijn zus (Robyn) ook al meegedaan. Ikzelf heb toen ook een dag meegefietst en vond dat echt een hele leuke ervaring.

Meer >>

De hele fietstocht kon ik toen niet meedoen, aangezien ik nog midden in mijn behandeling zat. Toen bedacht ik al wel, dat ik de volgende keer, wanneer er weer een Ketting van Ballonnen zou zijn, ik zeker mee zou willen doen. Nu is het dan bijna zover en ik ben erg blij dat ik ook daadwerkelijk mee mag fietsen. Ik wil me graag inzetten voor de VOKK en voor de kanjerketting. Ook wil ik laten zien dat er leven is na kinderkanker en dat ik, ondanks alles wat ik meegemaakt heb, toch nog zo'n prestatie kan leveren als deze ruim 600 km lange fietstocht. Hiermee wil ik kinderen die nog in behandeling zijn hoop geven voor hun toekomst.

Vincent van Wichen

Mijn naam is Vincent van Wichen, 44 jaar, getrouwd en vader van 2 kinderen (10 en 12 jaar) en draag het VOKK en de Ketting van Ballonnen een zeer warm hart toe. De editie van 2017 zal mijn derde keer zijn dat ik betrokken ben deze zeer bijzondere fietstocht als motorbegeleider. Tijdens de 2007 editie had een patiëntje in Amsterdam werkelijk mijn hart geraakt en sindsdien voel ik mij zo verbonden met de Ketting van Ballonnen.

Meer >>

Tijdens de Ketting van Ballonnen ben ik onder andere verantwoordelijk voor de route en het rijden van de tocht zelf. Samen met 2 a 3 collega's van de stichting MotorBegeleidingsTeam Zoetermeer zorgen wij voor een vlotte, veilige route. Daarom ben ik tijdens het fietsen -en dus op de motor- serieus en soms ook streng, maar als mijn helm af gaat…
Alleen al door de voorbereidingen kijk ik enorm uit om met deze fantastische mensen weer op een onvergetelijke reis door Nederland heen te gaan en veel geld op te halen voor De Ketting!