Deelnemers

De deelnemers en het organisatieteam van de Ketting van Ballonnen 2018 stellen zich hieronder op hun persoonlijke pagina aan je voor:

Namen deelnemers

Aimee Wubkes

Ik ben Aimee Wubkes, ik ben 20 jaar en studeer voor biologisch-medisch analist aan het mbo life sciences in Leeuwarden. Op het moment dat ik mijn tl diploma heb gehaald ben ik begonnen met de opleiding chemisch-fysisch analist in Emmen. Nadat ik erachter kwam dat ik het derde leerjaar niet ging halen, heb ik versneld niveau 3 afgerond. Hier was ik niet tevreden mee en daarom ben ik begonnen aan het mbo life sciences met het studeren voor biologisch-medisch analist. Mijn uitstroomrichting wordt de klinische chemie. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik vanaf kleins af aan al zeg dat ik iets in het ziekenhuis wil gaan doen. Op dit moment is mijn doel om de research in te gaan, om daar onderzoek te kunnen doen naar de oorzaken van of medicijnen tegen kanker.
Ik wil graag meedoen met de Ketting van Ballonnen omdat mijn zusje Nienouk in 2004 te horen kreeg dat ze acute lymfatische leukemie had. Ze heeft zich er doorheen gevochten. Ik herinner mij er niet veel van, omdat ik 6-8 jaar was. De dingen die ik nog wel weet, waren de leuke dingen: de dagjes weg. En ik hoop dat dit altijd zo kan blijven.

Angeliek van der Velde

Anita Staal

Ik ben Anita Staal, 34 jaar en ik woon in Gorinchem. Daar woon ik samen met mijn moeder. Ik werk als penningmeester, kassavrijwilliger en kidsclubleider bij een wijkcentrum met een poppodium. Dat doe ik inmiddels alweer ruim twee jaar met veel plezier en enthousiasme.

Waar je mij ‘s nachts wakker voor kan maken? Nou, liever niet, en gelukkig word ik niet zo snel wakker. Maar als je wil praten, kan dat altijd.

Ik ken de VOKK al sinds mijn 13e, dus dat is zo’n 11 jaar. Ik heb zelf een hersentumor gehad. Ik ben zelfs een tijdje vrijwilliger op kantoor geweest bij de VOKK. Het is de eerste keer, en de laatste keer gezien mijn leeftijd, dat ik de Ketting van Ballonnen mee fiets. Ik heb er heel veel zin in!

Catharina Kuhl

Mijn naam is Catharina, 30 jaar en woonachtig in Deurne samen met mijn man en onze twee zonen. Ik werk bij VGZ in Eindhoven.
In 2002 kreeg ik de diagnose botkanker met uitzaaiingen, helaas sloeg de chemo niet aan waardoor amputatie noodzakelijk was. Ik ben altijd op zoek naar uitdagingen waarbij ik de grens op zoek van wat kan en wat niet. Maar ik zal nooit zeggen dat iets niet lukt voordat ik het geprobeerd heb. Ik ben actief lid van het mentorprogramma en doe dit met veel plezier.

Danny Bats

Ik ben Danny Bats en ik ben 21 jaar. Ik woon in Veendam, Groningen. Op 2 oktober 2014 zijn er bij mij 2 hersentumoren geconstateerd. Daarna ben ik behandeld tot juni 2015 d.m.v. operaties, chemotherapie en bestraling. Ik zou graag met de Ketting van Ballonnen mee willen doen om te laten zien dat er ondanks mindere momenten ook goede momenten na kanker bestaan. Maar ook om andere mensen te leren kennen en een week gezelligheid te hebben. En mensen die het nu moeilijk hebben te steunen.

Ellis Brugmans

Mijn naam is Ellis Brugmans. Ik ben 15 jaar oud en hou van buiten zijn. 2 keer per week ga ik naar survival en daarnaast werk ik op een geitenboerderij. Ik zit nu in de derde klas van het atheneum en het leukste op school vind ik kunst beeldend. De reden dat ik mee wil doen met de Ketting van Ballonnen is dat ik weet hoe belangrijk het is om afleiding te hebben als je ziek bent. Ik was zelf 3 jaar oud toen ik ziek werd. Ik wil nu graag iets doen voor de kinderen die nu ziek zijn.

Erben Rouweler

Iris Wilmink

Maaike Lohuys

Maud Blom

Maud van Geel

Mijn naam is Maud van Geel. Ik ben 17 jaar oud en ik woon in Made.

Ik zit op het Grafisch Lyceum Utrecht en ik doe de opleiding mediamanagement & marketing. Ik zit in het eerste jaar van deze opleiding en als de Ketting van Ballonnen begint, hoop ik klaar te zijn met mijn eerste jaar.

Ik hockey bij MHC Made. Ik zit in de A1 en ik doe dat al 11 jaar. Ik train iedere maandag en woensdag en ik heb iedere zaterdag en zondag wedstrijden. Ik train iedere woensdag mee met Dames 2 en zondag ben ik vaste invaller bij de Dames 2.

Ik doe mee met Ketting van Ballonnen omdat ik het een heel goed initiatief vind. Mijn zusje is ziek geweest en gelukkig nu weer genezen. Ook vind ik het idee van het fietsen erg leuk, want ik fiets graag. Het is ook echt gezellig om met iedereen activiteiten te gaan doen.

Jullie zouden mij wakker kunnen maken voor SUSHI!!! Ik houd echt enorm van sushi en daar kunnen jullie mij dus zeker voor wakker maken.

Maureen Smeijers

Niels Rouweler

Nienouk Wubkes

Ik ben Nienouk Wubkes, ik ben 16 jaar oud en word op 19 maart 2018 17 jaar. Ik doe dit jaar examen op het vmbo en daar doe ik de opleiding horeca, bakkerij & recreatie. Ik vind het erg leuk om te fotograferen en daarom heb ik vorig jaar mijn eigen camera gekocht. Ook vind ik het erg leuk om te tekenen. Ik heb toen ik 3 jaar was acute lymfatische leukemie gekregen en daar ben ik gelukkig van genezen. Ik wil graag meedoen met de Ketting van Ballonnen, omdat een dagje weg ervoor zorgde dat ik mij even niet ziek voelde. Ook wil ik laten zien dat, ondanks dat ik leukemie heb gehad, ik nog steeds actief kan zijn. Dit doe ik op een elektrische fiets, omdat ik niet genoeg kracht kan zetten doordat de chemo’s mijn zenuwen hebben aangetast.

Renee Bensdorp

Mijn naam is Renee Bensdorp en ik ben 19 jaar oud. Mijn hobby's zijn lezen, vooral fantasie boeken vind ik leuk, en op de Wii spelen. Ik doe op dit moment de opleiding dierenverzorging en zit nu in de 3e klas. Ik heb nog een jaar media – vormgeving gedaan na vier jaar op het VMBO-T. Toen ik 9 jaar oud was kreeg ik te horen dat ik leukemie had. Ik kreeg 2,5 jaar lang medicijnen en ben gelukkig weer beter geworden. Tot nu toe ben ik nog steeds gezond en ga nu naar de late effecten poli.

Ik wil graag aan de fietstocht meedoen omdat ik afgelopen jaren veel heb genoten van de kampen en uitstapjes die ik heb gemaakt. Ik heb veel leuke en lieve mensen heb ontmoet waar ik nog steeds heel veel contact mee heb. Ik ga ongetwijfeld nog een aantal kampen meemaken. Ik wil graag iets terug doen voor de VOKK en er voor zorgen dat meer kinderen dit mogen en kunnen meemaken.

Rutger Koch

Shauny Schippers

...

...

Silje Taal

Ik ben Silje Taal, 18 jaar. Ik zit nu in het laatste jaar van mijn middelbare school op UWC Atlantic College in Wales, maar ik kom uit Doorn bij Utrecht. Ik ben de zus van Espen, hij zou 6 oktober 16 jaar zijn geworden. 4 februari 2015 overleed hij aan de gevolgen van leukemie. Voor hem wil ik meedoen aan de Ketting van Ballonnen.
Je zou me 's nachts wakker kunnen maken voor een tropische vakantie ergens op een lekker strand (het is een erg druk schooljaar, dus ik ben nu al toe aan vakantie).

Toon Blom

Namen organisatieteam en begeleiders

Annemiek de Groot

Mijn naam is Annemiek de Groot en ik ben 27 jaar. Sinds september 2015 volg ik de studie pedagogiek aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ik ben aan deze studie begonnen omdat ik (ernstig) zieke kinderen, hun ouders en brussen wil gaan begeleiden en ondersteunen. In mijn tweede studiejaar kreeg ik de gelegenheid om hierin een eerste stap te zetten, want ik mocht stage lopen bij de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Mijn stage is inmiddels afgelopen en sindsdien ben ik als vrijwilliger actief binnen de vereniging. Waar je mij wakker voor kan maken? Een wereldreis!

Céline Engelen

Mijn naam is Céline Engelen en ik ben 24 jaar. Op mijn achtste werd er botkanker (Ewing-sarcoom) geconstateerd. Nu, 16 jaar later, gaat het ondanks de late effecten die ik ervaar goed met mij. Ik ben net afgestudeerd aan de opleiding sportkunde in Eindhoven. Tijdens mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd in de afstudeerrichting leefstijl- en gedragsverandering. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te sporten en onderneem ik graag leuke dingen met mijn vrienden. Waar je mij ‘s nachts wakker voor kan maken? Het liefst gewoon niet.. haha. Sinds een aantal jaar weet ik dat ik iets wil betekenen voor anderen, die te maken hebben (gehad) met (kinder)kanker.
Ik ben erg dankbaar dat ik werkervaring mag opdoen bij de VOKK en daarbij de organisatie mag ondersteunen van de Ketting van Ballonnen.

Fabiënne Hoogeveen

Mijn naam is Fabiënne Hoogeveen en ik ben 27 jaar. Ik werk als kinderverpleegkundige in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en ik ga dan ook als verpleegkundig begeleiding mee met deze prachtige tocht. Ik heb al 2 keer eerder mogen meefietsen met de Ketting van Ballonnen – toen was ik deelnemer. Mijn tweelingzusje is aan een hersentumor overleden toen we 10 jaar waren. Ik fiets mee voor alle kinderen en jongeren die hebben gestreden tegen kanker, die nu strijden of die in de toekomst nog moeten strijden. Ik wil broers en zussen laten zien dat er nog hoop is. En mijn dappere tweelingzus? Die neem ik gewoon op mijn schouder mee. Waar je mij wakker voor kan maken? Danerolles croissantjes!

Gerdo Evertsen

Ik ben Gerdo Evertsen, 29 jaar en woon in Amsterdam. Ik studeer aan de master oncology, een opleiding tot kankeronderzoeker in het laboratorium. Ik ben dit gaan studeren omdat ik graag wat terug wilde doen nadat ik zelf in 2004 een hersentumor heb gehad. Ik ben twee keer geopereerd en 25 keer bestraald, na deze behandelingen was de tumor gelukkig verdwenen. Een grote hobby van mij is muziek, in het weekend draai ik regelmatig muziek in een kroeg. En op maandag heb ik mijn eigen radioprogramma. In 2007 en in 2012 ben ik zelf deelnemer geweest van de Ketting van Ballonnen en deze editie maak ik deel uit van het organisatieteam. Ik heb er erg veel zin in! Waar je mij wakker voor kan maken? Een vakantie naar een tropisch eiland!

Mariëlle Horst-Phessas

Mijn naam is Mariëlle Horst-Phessas en ik ben 47 jaar. Binnen de VOKK ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van alle (gezins)activiteiten, zoals Dreamnight at the Zoo, Mont Ventoux en deze 5-jaarlijkse Ketting van Ballonnen. Ik ben getrouwd met Gerald en moeder van 3 tieners; dochter Elena (16), dochter Isabel (14) en zoon Maxime (10). Uit eten gaan of thuis uitgebreid koken, citytrips, sauna, zwemmen, wandelen, gin&tonic en concertbezoeken, dat zijn mijn favoriete tijdsbestedingen. Waar je mij ‘s nachts wakker voor kan maken? Een frikandel speciaal! In 2004 kregen wij te horen dat onze dochter Isabel - toen 13 maanden - kanker had, een neuroblastoom stadium IV. Wat een klap! Nu, 14 jaar later, groeit Isabel op als een prachtige meid met een enorme levenslust! Dat er leven is ná kanker weet ik uit ervaring. Ik voel me trots en gezegend dat ik, samen met anderen, de kinderen die nu in de ziekenhuizen behandeld worden een hart onder de riem mag steken. En hen en hun families kan laten zien dat er leven is ná kanker. Xxx

Mieke Spaink

Ik ben Mieke Spaink, 60 jaar, getrouwd met Wolter, moeder van Edwin en Iris en oma van Noï. Sinds september 2004 werk ik als coördinator persoonlijke contacten bij de VOKK en ben o.a. verantwoordelijk voor het aansturen van vrijwilligers, kampen, bijeenkomsten voor (groot)ouders en telefonisch aanspreekpunt bij opvoedingsproblemen. Verder ben ik betrokken bij VOX, de oudersteuners en FA groep. In augustus ga ik voor de derde keer mee met de Ketting van Ballonnen en daar verheug ik me enorm op. Het is heel bijzonder om met een groep jonge mensen en een mooi team weer op pad te gaan om te laten zien dat er leven is na kanker. Waar je mij ’s nachts wakker voor kan maken? Soep!

Niels Kamerling

Hoi! Ik ben Niels! Ik ben een optimistisch mens dat gelooft dat we allemaal meer kunnen dan we eigenlijk denken, op allerlei gebieden. Dus ook na kanker. Dus ja, jij ook! Dat is dan ook precies waar ik in deze week voor ga zorgen: dat jij je grenzen verlegt. Zeg jij stop, zorg ik ervoor dat je nog even door kan. Zit jij er even doorheen, loods ik je naar de volgende stop. Waarom? Omdat ik zelf bij vorige edities gezien heb dat dit enorm waardevol is en dat het een prachtige les voor de rest van je leven kan zijn! Je ontmoet vrienden voor het leven in een waanzinnig toffe week die altijd in je zullen geloven en je laten inzien dat je een knoeperd van een kanjer bent. En dat ben je wat mij betreft sowieso, als je meegaat!

Verder ben ik sinds kort vader van een té schattige baby, heb ik een nét zo schattige vriendin en heb ik superleuk werk als consultant. Mij mag je altijd wakker maken voor een potje gamen met vrienden, gezellig lachen met een groep mensen of gewoon een goed, serieus gesprek over werkelijk van alles! Alle andere dingen, vertel ik je graag in augustus!

Robyn Pierson

Mijn naam is Robyn Pierson, 27 jaar en een trotse Tilburgse! Ik ben niet goed in stilzitten en daarom ben ik altijd druk met werk en hobby's. Ik werk bij een groot internationaal merk waar ik me bezig houd met marketing, daarnaast werk ik als freelance producer bij theater en evenementen. Ik heb een grote passie voor theater en speel daarom komend jaar in twee producties: All Shook Up (met de muziek van Elvis) en in RENT! (een echte rockmusical).

Ik heb zelf tweemaal meegefietst met de Ketting van Ballonnen. Waar ik in 2007 voor mijn zusje Tessa fietste, deden wij dit in 2012 samen! Het initiatief ‘leven na kinderkanker’ vind ik zo mooi, dat ik nu in de organisatie zit!

Sjors Jonkers

Ik ben Sjors Jonkers, 33 jaar en ik ben recent verhuisd naar Berkel - Enschot, een klein dorpje in de buurt van Tilburg. Daar woon ik samen met mijn vrouw Suzanne, onze dochter Isa van (ruim) 3 jaar en onze hond Bonnie. Ik werk bij een internationaal vervoersbedrijf in Tilburg en Venlo als account manager. Dat doe ik inmiddels alweer ruim twee jaar met veel plezier en enthousiasme. Ondanks enkele blessures probeer ik regelmatig te sporten. Zo ben ik nog steeds trots op mijn deelname aan de marathon van 2015 in Leiden. Daarnaast probeer ik af en toe te (zaal)voetballen, squashen of ga ik een rondje hardlopen. Op de tribune supporter ik actief Willem II.
Waar je mij ‘s nachts wakker voor kan maken? Voor een goed gesprek onder het genot van een lekker biertje. Of voor pure chocolade met hazelnoten. Of allebei. Of als er brand is, dan mag je mij ook wakker maken.
De VOKK ken ik al een lange tijd. Mijn zus Dorien werd op 14-jarige leeftijd behandeld aan een T-cel-lymfoom. Gelukkig heeft ze dit overleefd en in 2002 heb ik op 17-jarige leeftijd samen met haar en mijn zusje Ivon meegefietst met de Ketting van Ballonnen. Hierna ben ik vrijwilliger geworden en ook een tijdje bestuurslid geweest van de VOKK. Sinds die fietstocht heb ik de fietstochten daarna allemaal ‘meegedraaid’. Soms op de fiets, soms in de auto als ‘regelaar’. Elke editie heeft zijn speciale momenten en herinneringen, maar wat ik erg mooi vind is hoe een groep in één week naar elkaar toe kan groeien door een gezamenlijk doel. Ook deze editie draai ik graag weer mee. Daarnaast vind ik het als vrijwilliger nog steeds leuk om actief mee te werken aan de 12+ en 18+ kampen van de VOKK.

Tessa Pierson

Mijn naam is Tessa Pierson, ik ben 18 en woon in Tilburg. Ik doe de opleiding forensisch laboratorium onderzoek aan de Avans Hogeschool te Breda en ik zit in het tweede jaar. Toen ik 13 was, is er bij mij acute lymfatische leukemie geconstateerd. Hiervoor heb ik een twee jaar durende behandeling met chemo ondergaan. Inmiddels ben ik gelukkig helemaal genezen. De vorige keer dat de ketting van ballonnen was, heeft mijn zus (Robyn) ook al meegedaan. Ikzelf heb toen ook een dag meegefietst en vond dat echt een hele leuke ervaring.

De hele fietstocht kon ik toen niet meedoen, aangezien ik nog midden in mijn behandeling zat. Toen bedacht ik al wel, dat ik de volgende keer, wanneer er weer een Ketting van Ballonnen zou zijn, ik zeker mee zou willen doen. Nu is het dan bijna zover en ik ben erg blij dat ik ook daadwerkelijk mee mag fietsen. Ik wil me graag inzetten voor de VOKK en voor de kanjerketting. Ook wil ik laten zien dat er leven is na kinderkanker en dat ik, ondanks alles wat ik meegemaakt heb, toch nog zo'n prestatie kan leveren als deze ruim 600 km lange fietstocht. Hiermee wil ik kinderen die nog in behandeling zijn hoop geven voor hun toekomst.

Vincent van Wichen

Mijn naam is Vincent van Wichen, 45 jaar, getrouwd en vader van 2 kinderen (11 en 13 jaar) en draag de VOKK en de Ketting van Ballonnen een zeer warm hart toe. De editie van 2018 zal mijn derde keer zijn dat ik betrokken ben bij deze zeer bijzondere ervaring. Tijdens de 2007 editie heeft een patiëntje in Amsterdam werkelijk mijn hart geraakt en sindsdien voel ik mij zo verbonden met de Ketting van Ballonnen. Tijdens de Ketting van Ballonnen ben ik o.a. verantwoordelijk voor de routes tussen alle locaties en het rijden van de tocht zelf. Samen met collega's van de stichting MotorBegeleidingsTeam Zoetermeer zorgen wij voor een vlotte, veilige route. Daarom ben ik tijdens het fietsen – en dus op de motor – serieus en soms ook streng, maar als mijn helm af gaat…
Het is meestal niet verstandig om mij ’s nachts ergens wakker voor te maken, maar voor een klein feestje met lekker eten, zoals sushi, maak ik misschien een kleine uitzondering.
Alleen al door de voorbereidingen kijk ik enorm uit om met deze fantastische mensen weer op een onvergetelijke reis door Nederland te gaan en veel geld op te halen voor de Ketting!