Deelnemers

De deelnemers en het organisatieteam van de Ketting van Ballonnen 2018 stellen zich hieronder op hun persoonlijke pagina aan je voor:

Namen deelnemers

Aimee Wubkes

Ik ben Aimee Wubkes, twintig jaar oud en ik studeer voor biologisch-medisch analist aan het mbo life sciences in Leeuwarden. Mijn uitstroomrichting wordt de klinische chemie. Ik koos voor deze opleiding omdat ik van kleins af aan al roep dat ik ‘iets’ in het ziekenhuis wil gaan doen. Mijn doel is om de research in te gaan. Ik wil onderzoek doen naar de oorzaken van of medicijnen tegen kanker.

Ik doe mee met de Ketting van Ballonnen, omdat mijn zusje Nienouk in 2004 hoorde dat ze acute lymfatische leukemie had. Ze vocht zich er toen doorheen. Ik herinner mij niet veel van deze tijd, ik was pas zes jaar. Maar de leuke dingen, de dagjes weg, die weet ik nog wel! Ik hoop dat alle gezinnen met een kind met kanker van deze activiteiten kunnen genieten.

Je mag mij wakker maken voor een vakantie naar een heerlijk warm land.

Support Aimee via Samen Steun Je Sterker.

Angeliek van der Velde

Ik ben Angeliek van der Velden. Ik ben 28 jaar. Ik werk met ouderen als activiteitenbegeleider. Sinds 4,5 jaar woon ik op mezelf in Belfeld. Mijn hobby’s zijn rennen, snowboarden en wandelen. Eigenlijk alles wat actief is, vind ik leuk.

Als baby kreeg ik tumoren op mijn netvlies, ook wel retinoblastoom genoemd. Ik kreeg bestralingen en op mijn twaalfde kreeg ik door die bestralingen een tumor in de kauwspier naast mijn oog. Helaas is het een erfelijke ziekte en kreeg mijn zus het ook. Bij haar kwam het helaas verschillende keren terug in de neusholte. In 2010 is mijn zus op 22-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Door de tumoren die ik als baby had, ben ik slechtziend geworden. Daarom fiets ik samen met Renee op de tandem mee. Samen halen wij zo geld op voor de VOKK.

Support Angeliek via Samen Steun Je Sterker.

Catharina Kuhl

Mijn naam is Catharina, dertig jaar oud en woonachtig in Deurne samen met mijn man en onze twee zonen. Ik werk bij VGZ in Eindhoven.

In 2002 kreeg ik de diagnose botkanker met uitzaaiingen. Helaas sloeg de chemo niet aan, waardoor amputatie noodzakelijk was. Ik zoek altijd naar uitdagingen en de grens van wat kan en wat niet. Je hoort mij nooit zeggen dat iets niet lukt voordat ik het geprobeerd heb! Ik ben actief lid van het mentorprogramma en doe dit met veel plezier.

Support Catharina via Samen Steun Je Sterker.

Danny Bats

Ik ben Danny en ik ben 21 jaar oud. Ik heb verschillende hobby’s: alles rondom voetbal, auto’s, avontuur en sporten. Doordeweeks sport ik in de sportschool en ‘s avonds geef ik voetbaltraining samen met mijn vader. Ook doe ik vaak boodschappen met mijn moeder en help ik in het huishouden. Daarnaast werk ik twee dagen per week bij Makro in Groningen.

Ik doe mee met de Ketting van Ballonnen, omdat ik wil laten zien (aan de maatschappij) dat er leven is na kanker. Dat het goed kan gaan, maar ook zeker welke impact het heeft op je leven. Ik doe ook mee om mensen te steunen die het zwaar hebben en een ode te geven aan mensen die zijn overleden aan kanker.

Je kunt mij wakker maken voor een reis naar een mooi land. En voor een potje voetbal of een rondje in de auto rijden!

Support Danny via Samen Steun Je Sterker.

Dieke van der Heijden

Mijn naam is Dieke van der Heijden en ik ben zestien jaar oud. Ik zit nu in havo 4 en volgend jaar doe ik eindexamen. In mijn vrije tijd speel ik saxofoon bij het metropole orkest. Ook vind ik het leuk om te tekenen en spreek ik vaak met vriendinnen af om te chillen.

Ik doe mee aan de Ketting van Ballonnen, omdat mijn zus Maartje leukemie kreeg. Tijdens haar behandeling kreeg ze een KanjerKetting, daar had ze veel steun aan. De KanjerKetting hielp mij ook, doordat ik door de ketting de behandeling beter begreep en beter snapte wat er allemaal gebeurde. Het zou fijn zijn als andere kinderen en hun naasten dat ook kunnen ervaren.

Mij kan je ’s nachts wakker maken voor een vakantie naar een avontuurlijk land.

Support Dieke via Samen Steun Je Sterker.

Ellis Brugmans

Mijn naam is Ellis en ik ben vijftien jaar oud. Ik ben graag buiten. Twee keer per week ga ik naar survival en daarnaast werk ik op een geitenboerderij. Ik zit nu in de derde klas van het atheneum en het leukste vak op school vind ik kunst beeldend.

De reden dat ik meedoe met de Ketting van Ballonnen? Omdat ik weet hoe belangrijk het is om afleiding te hebben als je ziek bent. Toen ik drie jaar oud was, werd ik zelf ziek. Ik doe graag iets terug voor kinderen die nu kanker hebben en wil laten zien wat je allemaal kunt doen na kinderkanker.

Je mag mij ‘s nachts wakker maken voor een reisje naar een mooi land.

Support Ellis via Samen Steun Je Sterker.

Fabiënne Wachters

Mijn naam is Fabiënne en ik ben negentien jaar oud. Ik woon in Helmond in Noord-Brabant en ik studeer psychologie aan de Universiteit Utrecht. Ik fiets elke dag van Utrecht Centraal naar de Uithof, heerlijk! Vooral als het niet regent :-). Ook turn ik drie keer per week en geef daarnaast andere turnsters training. Ik vind het gezellig om met vrienden af te spreken en daag mezelf graag uit, zowel mentaal als fysiek. Op vakantie ben ik het liefst actief bezig om nieuwe dingen te ontdekken en te beleven. Skiën of snowboarden in de winter vind ik ook een prima tijdsbesteding.

Een paar jaar geleden ontdekte ik het concept van de Ketting van Ballonnen en het leek mij supertof om ook een keer mee te doen. Nu, zes jaar later, heb ik die kans!

Ik kwam met de VOKK in contact toen ik op mijn negende lymfeklierkanker kreeg. Ik ben een korte tijd behandeld en genas. Ik kreeg toen een KanjerKetting en vind het fijn dat ik, ondanks dat ik veel ben vergeten, hierdoor mijn eigen verhaal goed na kan vertellen. Ik keek uit naar elke nieuwe kraal, mijn KanjerKetting is mij erg dierbaar! Ik gun kinderen die nu ziek zijn ook een KanjerKetting, juist omdat hij zo waardevol is.

Sinds 2008 ga ik mee met (bijna) elk VOKK-kamp, van 12 naar 12 tot 18 en naar 18+. Ook bezocht ik andere leuke en informatieve activiteiten van de VOKK. Hier vind je steun, begrijpt iedereen elkaar en kun je samen lachen én huilen.

Met mijn deelname aan de Ketting van Ballonnen laat ik zien dat er veel mogelijk is nadat je ziek bent geweest. Ik wil hoop en steun geven. Het wordt vast en zeker een mooie, fijne week! Daarnaast wil ik door mijn deelname meer aandacht creëren voor kinderkanker. Tot slot wil ik geld ophalen voor de VOKK, zodat andere gezinnen ook profijt hebben van wat de VOKK allemaal biedt.

Je kunt mij ’s nachts wakker maken voor een vakantie, een nieuwe aflevering van Grey’s Anatomy, pannenkoeken en chocolade.

Support Fabiënne via Samen Steun Je Sterker.

Iris Wilmink

Mijn naam is Iris Wilmink, 24 jaar jong en sinds een aantal jaar woon ik in Braamt. Een klein plaatsje in de Achterhoek, dé perfecte plek om te trainen voor de Ketting van Ballonnen. De omgeving is namelijk prachtig, dus ik kan lekker buiten sporten, iets wat ik dan ook graag doe. Als ik ergens gek op ben, is het wel op muziek. Ed Sheeran, Miss Montreal en Nick & Simon zijn mijn favoriete artiesten. Een avondje naar het theater of een goed concert, daar word ik gelukkig van. Verder ben ik gek op het strand, is mijn favoriete vakantiebestemming Ameland, ga ik graag weekendjes weg met vriendinnen, houd ik van pretparken (en dan vooral van achtbanen), ben ik gek op zeilen en lees ik graag.

Zes jaar geleden, in augustus 2012, deed ik ook mee met de Ketting van Ballonnen. Die week staat voor altijd in mijn geheugen gegrift. Wat ik toen ervaarde is niet in woorden uit te drukken. Van tevoren durfde ik niet te dromen dat het zo bijzonder werd. Met z’n allen stonden we ongelooflijk sterk, ik hield er vriendschappen voor het leven aan over. Dit jaar twijfelde ik geen moment om weer mee te doen. Ik kijk ernaar uit om met z’n allen de kinderen die nu door een loodzware tijd gaan, een hart onder de riem te steken en hoop te geven voor de toekomst.

In één week tijd gaan we met z’n allen allerlei sportieve uitdagingen aan en halen hiermee geld op voor de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK). Zij zijn een hele belangrijke schakel in de strijd tegen kinderkanker. Een van de initiatieven van de VOKK is de KanjerKetting. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Ik kreeg destijds de vraag of ik een KanjerKetting wilde, en wat ben ik blij dat ik ja zei, ook al was ik op dat moment zestien jaar. Omdat ik hele delen van mijn ziekteperiode kwijt ben, werd de KanjerKetting heel waardevol voor mij. Hij vertelt mijn verhaal, een verhaal wat ik voor een deel terugvond dankzij die ketting. Ik ben dankbaar dat ik mij mag inzetten voor de VOKK, en op deze manier mijn steentje bij kan dragen in de strijd tegen kinderkanker. Samen staan we sterker, en niets is onmogelijk.

Oei, waar je mij 's nachts wakker voor mag maken? Een strandwandeling, als er muis over je kussen loopt (echt gebeurd), een goed gesprek of een ouderwets potje SingStar.

Support Iris via Samen Steun Je Sterker.

Maaike Lohuys

Hoi! Ik ben Maaike, 17 jaar oud en ik woon in Kampen. Momenteel zit ik in de 5e klas van het vwo. Wanneer ik mijn diploma heb gehaald, wil ik graag geneeskunde studeren. Ik korfbal drie keer in de week. Ook heb ik een bijbaantje bij Albert Heijn, waar ik met veel plezier werk. Toen ik twaalf jaar was (2013) kreeg ik de diagnose darmkanker, gelukkig ben ik genezen.

Ik fiets mee met de Ketting van Ballonnen omdat de VOKK tijdens mijn ziekteperiode, maar ook daarna, erg belangrijk voor mij is geweest. VOKK organiseert uitjes en kampen met lotgenootjes. Hierdoor kun je je gedachten even verplaatsen, je hoeft even niet aan het ziek-zijn te denken. Om er even tussenuit te zijn is erg fijn, daarnaast geeft het je weer nieuwe kracht om door te gaan. Deze leuke uitjes die mij weer positiviteit en energie gaven zal ik nooit vergeten. Ik vind het erg belangrijk dat andere zieke kinderen ook van de kampen en uitjes gebruik kunnen maken. Ook na kinderkanker is er weer een gewoon leven mogelijk, ik heb mijn leven weer helemaal kunnen opbouwen en doe gewoon wat leeftijdgenootjes ook doen. Ik wil zieke kinderen het inzicht geven dat dit weer mogelijk is, want in die zware periode ga je daar soms aan twijfelen. Dat ik nu zo’n grote fietstocht ga maken, had ik vijf jaar geleden ook niet gedacht. Maar ik ben blij dat ik dit nu weer kan. Ik heb er erg veel zin in!

Waar je mij ’s nachts wakker voor kan maken? Bijna alles, ook voor de kleinste dingen. Maar als je mij wakker maakt voor een vliegreis naar een warm en zonnig land, dan zal ik dat natuurlijk helemaal geweldig vinden.

Support Maaike via Samen Steun Je Sterker.

Maartje van der Heijden

Mijn naam is Maartje van der Heijden en ik ben negentien jaar oud. Ik woon in Westerbeek, dat is een klein dorpje in Noord-Brabant. Ik ben in 2017 geslaagd voor de havo en in september begin ik aan de opleiding verpleegkunde. Al sinds mijn kleutertijd weet ik dat ik verpleegkundige wil worden. Verder vind ik het leuk om creatief bezig te zijn en hou ik van bakken en boeken lezen.

In 2016, toen ik zeventien jaar oud was, hoorde ik dat ik acute leukemie had. Ik kreeg toen een KanjerKetting. Voor elke behandeling of ingreep kreeg ik een kraal. De ketting laat mijn behandelingsverhaal heel goed zien. Helaas was één behandeling niet voldoende, in 2017 kwam de ziekte terug. Dit keer was een stamceltransplantatie nodig. Gelukkig matchte mijn zusje en kon zij mijn donor zijn. Ik ben toen weer verder gegaan met mijn KanjerKetting, want ik vond dat mijn verhaal nog niet af was. Op dit moment ben ik nog niet helemaal klaar met de medicatie, maar ik hoop dat ik gauw de bloemenkraal aan mijn ketting kan rijgen. Mijn KanjerKetting laat mijn verhaal heel mooi zien; het is makkelijker om mijn verhaal te vertellen. Ik heb zelf de steun van de KanjerKetting mogen ervaren, dat doet zo goed: dat gun ik alle kinderen met kanker!

Je mag mij ’s nachts wakker maken voor een mooie reis naar een ver land.

Support Maartje via Samen Steun Je Sterker.

Maud Blom

Ik ben Maud en ik ben vijftien jaar oud. Ik kom uit ’s-Hertogenbosch en zit in de derde klas van het vwo op het Jeroen Bosch College. Hockeyen doe ik bij HC Den Bosch, daarnaast hou ik erg van lezen, muziek luisteren en onze hond Rafke. Ik doe mee met de Ketting van Ballonnen, omdat mijn broertje Toon in 2012 is gediagnosticeerd met een hersentumor. In november van dat jaar was de behandeling klaar en nu is hij gelukkig weer helemaal beter!

Toen Toon in het ziekenhuis lag kwamen de deelnemers van de Ketting van Ballonnen bij ons langs, en sindsdien willen wij meedoen. Samen vormen we dit jaar Team Blom! Toon genoot toen hij ziek was erg van uitstapjes en weekendjes weg met de VOKK. Het is fijn om iets terug te doen, zodat ook andere kinderen van deze kampen kunnen blijven genieten.

Support Maud via Samen Steun Je Sterker.

Maud van Geel

Mijn naam is Maud van Geel. Ik ben zeventien jaar oud en ik woon in Made. Ik zit op het Grafisch Lyceum Utrecht, daar doe ik de opleiding mediamanagement & marketing. Als de Ketting van Ballonnen begint, hoop ik klaar te zijn met mijn eerste jaar. Ik hockey al elf jaar. Ik zit in de A1 bij MHC Made. Daar train ik iedere week, in het weekend heb ik wedstrijden.

Ik doe mee met de Ketting van Ballonnen, omdat ik het een heel goed initiatief vind. Mijn zusje is ziek geweest, zij is nu gelukkig genezen. Het lijkt mij hartstikke leuk en gezellig om met iedereen op de fiets (en ik fiets héél graag) de sportieve uitdagingen aan te gaan.

Je mag mij altijd wakker maken voor sushi: mijn lievelingseten!

Support Maud via Samen Steun Je Sterker.

Maureen Smeijers

Ik ben Maureen Smeijers, geboren en getogen op 13 mei 1996 in het mooie Rijssen (yes, Twente!). Maar tegenwoordig woon en studeer ik in Groningen. Sinds een aantal weken woon ik samen met mijn vriend. Ik zit in het derde jaar van de studie biologie met de major biomedische wetenschappen. Volgend jaar hoop ik te starten met de studie verpleegkunde aan de Hanze. Daarnaast hockey ik één keer per week, zit ik bij de mooiste studentenvereniging van het hele land en ben ik ook nog actief met de Paparazcie (fotocommissie, tevens ook de leukste) binnen de studieverenging GLV Idun.

Waarom ik mee wil doen met de Ketting van Ballonnen? Bovenstaande klinkt allemaal superleuk (en dat is het meestal ook), maar de reden is dat ik mijn grote broer Anne Jan ben kwijtgeraakt aan kanker. Hij kreeg acute myeloïde leukemie toen hij pas veertien jaar was, en na een zware strijd mocht hij niet ouder worden dan vijftien.

Daarna begon onze zware tijd thuis. Hoe ‘verwerk’ je nou de dood van je broer? Niet. Maar in de loop der jaren leer je er wel mee om te gaan. En ik moet toegeven: de VOKK was daar een belangrijk en goed aandeel in. Ik ging vaak mee op jongerenkampen en daar leer je veel van elkaar. Door gewoon te praten, maar ook door de vele andere leuke en grappige activiteiten die daar worden georganiseerd. Zij snappen je, je hoeft niet alles uit te leggen. Ook deed ik mee met de Ketting van Ballonnen in 2012. Door een week samen op de trappers te staan, samen te lachen én samen te huilen werden we een hecht team. Of je nu zoals ik je broer (of zus) kwijt bent geraakt, of dat je zelf kanker hebt (gehad): die verbintenis is er gewoon. Dat voelt zo fijn! Daarom ga ik dit jaar weer mee. Samen sta (en steun) je sterker, samen voor beter!

Je mag mij ’s nachts wakker maken voor rode wijn en chocola. Of voor een onverwachts tripje naar Disneyland Parijs of een zonovergoten vakantie met veel vrienden en familie. O, en de jackpot winnen is ook mooi meegenomen; gaan we alsnog op vakantie!

Support Maureen via Samen Steun Je Sterker.

Mirjam Dijkstra

Hey! Ik ben Mirjam Dijkstra, zeventien jaar oud. Ik woon in het mooie Friesland en ik zit op volleybal. Dat is ook mijn grote hobby. Verder ben ik echt een buitenmens en sport ik graag! Ik zit nu in het examenjaar van de mavo, dus hopelijk kan ik tijdens de Ketting van Ballonnen zeggen dat ik geslaagd ben! Daarna wil ik de opleiding onderwijsassistent doen.

Ik doe mee omdat ik iets voor anderen wil betekenen. Ook weet ik hoe het is om kanker te hebben, omdat ik zelf een hersentumor heb. Ik weet dus hoe belangrijk het is dat de VOKK bestaat! Ook kijk ik ernaar uit om alle sportieve uitdagingen aan te gaan en nieuwe mensen te leren kennen. Maar bovenal de kinderen een hart onder de riem steken, er is leven na kinderkanker!

Ik ben een lichte slaper, dus je kunt mij snel voor dingen wakker maken. Maar dat mag zéker voor een reisje naar Mallorca! Of een ander mooi land natuurlijk.

Support Mirjam via Samen Steun Je Sterker.

 

Nick Bosma

Ik ben Nick en ik ben 22 jaar. Mijn hobby’s zijn voetballen, met vrienden afspreken, stappen en zo nu en dan een potje FIFA. Ik volg de opleiding fotografie & journalistiek aan ROC Friese Poort in Drachten en werk als freelance-sportverslaggever voor de Leeuwarder Courant in Friesland.
 
Verder ben ik redelijk fanatiek supporter van de mooiste voetbalclub van Nederland: Ajax. Ondanks dat Ajax niet helemaal goed gaat. Maar ik kijk alle wedstrijden en word goed chagrijnig als de elf op het veld het laten afweten, haha.

Ik vind het mooi om iets voor mijn medemens te doen. Vooral als het gaat om mensen die meemaken, wat ik ook ervaarde. Ik weet hoe zwaar het is, en help graag mee aan een betere toekomst.

Ik ben erg gehecht aan mijn nachtrust, maar voor een goed potje voetbal, zelf een balletje trappen of een potje FIFA ben ik altijd wel te porren. Maar dat kan ook wachten tot de volgende dag, het liefst slaap ik door.

Support Nick via Samen Steun Je Sterker.

Niels Rouweler

Mijn naam is Niels Rouweler en ik ben zeventien jaar oud. Ik kom uit het oosten van het land, uit het mooie Haaksbergen. Momenteel volg ik de opleiding onderwijsassistent aan het Graafschap College in Groenlo. Ik ben een ontzettend sportieve jongen. Ik doe drie keer in de week aan krachttraining, één avond in de week boks ik en ik sport iedere zaterdag met mensen met een beperking. Naast sport heb ik nog een grote passie: muziek. Ik drumde voor lange tijd en nu bespeel ik de gitaar en ik zing. Dat vind ik echt geweldig om te doen! Ik luister de hele dag muziek en krijg deuntjes nooit uit mijn hoofd, oeps!

Ik doe mee met de Ketting van Ballonnen, omdat ik mij graag inzet voor alle kanjers die nu in het ziekenhuis liggen! Zelf ben ik ook ziek geweest, dus ik weet hoe heftig het is. En aangezien ik zelf beter ben geworden, vind ik dat ik wat terug kan doen voor patiënten die nu strijden.

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik toen ik in het ziekenhuis lag, ik zelf de juiste kralen uitzocht voor mijn KanjerKetting. Daar kreeg ik een glimlach van, hoe moeilijk de situatie soms ook was. Elk beetje positiviteit hielp mij om mijn kop omhoog te houden. Als ik zie waar ik nu sta, vind ik dat anderen datzelfde positieve gevoel moeten krijgen, zodat ze door kunnen strijden tegen deze verschrikkelijke ziekte. Ook de dagen die de VOKK organiseert geven ouders en kinderen een goed gevoel, en daar doe ik het voor!

Je mag mij wakker maken voor een tof concert. Ook als je mij meeneemt het vliegtuig in naar een land hier ver vandaan, pak ik direct mijn koffers. Ik hou van uitdagingen en nieuwe dingen ontdekken!

Support Niels via Samen Steun Je Sterker.

Nienouk Wubkes

Ik ben Nienouk Wubkes, ik ben zestien jaar oud en volg de opleiding horeca, bakkerij & recreatie aan het Esdal College in Emmen. Ik zit in het examenjaar en als ik mijn diploma heb, ga ik nog een jaar verder op dezelfde school, maar dan een niveau hoger. Mijn hobby's zijn fotograferen en tekenen.

Toen ik drie jaar was kreeg ik leukemie, ik ben daar gelukkig van genezen. Tijdens mijn ziekte haalde ik veel plezier uit alle leuke uitjes die werden georganiseerd. Ik hoop door geld in te zamelen met de Ketting van Ballonnen andere gezinnen ook blij te maken met de uitjes van de VOKK.

Je mag mij altijd wakker maken voor een reis naar Disneyland Parijs.

Support Nienouk via Samen Steun Je Sterker.

Renee Bensdorp

Ik ben Renee Bensdorp en ik ben 25 jaar oud. Ik zit in het vijfde jaar van de hbo opleiding biotechnologie op het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Op dit moment ben ik bezig met mijn projectstage en hoop ik volgend jaar mijn afstudeerstage af te ronden en mijn diploma in ontvangst te nemen. Hier ben ik behoorlijk trots op, omdat dit niet zonder slag of stoot ging. Verder woon ik op kamers in Leeuwarden en heb ik een heel lief vriendje. Mijn hobby’s zijn lezen, creatief bezig zijn, veel spelletjes spelen en vooral lekker actief de natuur in zoals lange wandelingen maken, hardlopen en survival activiteiten.

Op mijn negende kreeg ik leukemie met ingezakte rugwervels. Hierdoor kon ik toen ik ziek was weinig bewegen. Gelukkig kan ik nu weer van alles. Daar maak ik ook dankbaar gebruik van.

In 2012 mocht ik de Ketting van Ballonnen voor het eerst fietsten, dit was een geweldige en unieke ervaring waar ik nog steeds met veel plezier op terugkijk! Dit jaar fiets ik de Ketting van Ballonnen samen met mijn vriendin Angeliek van der Velden onder de naam Tandem Team. Samen halen wij zo geld op voor de VOKK.

Support Renee via Samen Steun Je Sterker.

Rutger Koch

Mijn naam is Rutger Koch en ik ben 24 jaar oud. In mijn vrije tijd sport ik graag. Momenteel doe ik aan hockey, maar in het verleden deed ik ook aan tennis en mountainbiken. Dit laatste wil ik binnenkort weer oppakken! Ook zit ik graag achter de computer en ben ik altijd in voor een feestje of chillen met vrienden.

Toen ik twee jaar oud was, kreeg ik een hersentumor. Hierdoor lag ik veel in het ziekenhuis. In deze periode, maar óók de periode daarna, had ik erg veel steun aan de uitjes en symposia van de VOKK.

Ik hou erg van mijn nachtrust, maar je mag mij altijd wakker maken voor een feestje!

Support Rutger via Samen Steun Je Sterker.

Silje Taal

Ik ben Silje Taal, achttien jaar oud. Ik zit in het laatste jaar van mijn middelbare school op UWC Atlantic College in Wales, maar ik kom uit Doorn bij Utrecht. Ik ben de zus van Espen, hij zou 6 oktober zestien jaar zijn geworden. Op 4 februari 2015 overleed hij aan de gevolgen van leukemie. Voor hem doe ik mee met de Ketting van Ballonnen.

Je mag mij ’s nachts wakker maken voor een tropische vakantie op een lekker strand (het is een erg druk schooljaar, dus ik ben wel toe aan vakantie).

Support Silje via Samen Steun Je Sterker.

Toon Blom

Hallo, ik ben Toon en ik ben twaalf jaar oud. Ik zit in de eerste klas van het Van Maerlant. Ik ben keeper bij FC Engelen en ik basketbal bij EBBC U14 in ’s-Hertogenbosch.

Ik hou heel erg van sporten en doe graag leuke dingen met vrienden: naar de stad of samen iets eten. Ook vind ik het leuk om YouTube filmpjes te  kijken, muziek te luisteren en te gamen op mijn PlayStation. Thuis hebben wij de allerliefste hond van de wereld, Rafke! School vind ik iets minder leuk, behalve gymmen en Nederlands.

Toen ik zelf met een hersentumor in het Sophia Kinderziekenhuis lag, kwam er iemand langs met een mooie, speciale kraal voor aan mijn KanjerKetting: de Ketting van Ballonnen kraal. Ik zei toen tegen mijn ouders dat als ik beter ben, ik zelf ook mee wil fietsen. Dit jaar doe ik mee!

Mij kun je ’s nachts wakker maken voor een frikandel speciaal (en nog veel meer eten), een potje gamen en reizen.

Support Toon via Samen Steun Je Sterker.

Namen organisatieteam en begeleiders

Annemiek de Groot

Mijn naam is Annemiek de Groot en ik ben 27 jaar. Sinds september 2015 volg ik de studie pedagogiek aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ik ben aan deze studie begonnen omdat ik (ernstig) zieke kinderen, hun ouders en brussen wil gaan begeleiden en ondersteunen. In mijn tweede studiejaar kreeg ik de gelegenheid om hierin een eerste stap te zetten, want ik mocht stage lopen bij de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Mijn stage is inmiddels afgelopen en sindsdien ben ik als vrijwilliger actief binnen de vereniging. Waar je mij wakker voor kan maken? Een wereldreis!

Céline Engelen

Mijn naam is Céline Engelen en ik ben 24 jaar. Op mijn achtste werd er botkanker (Ewing-sarcoom) geconstateerd. Nu, 16 jaar later, gaat het ondanks de late effecten die ik ervaar goed met mij. Ik ben net afgestudeerd aan de opleiding sportkunde in Eindhoven. Tijdens mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd in de afstudeerrichting leefstijl- en gedragsverandering. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te sporten en onderneem ik graag leuke dingen met mijn vrienden. Waar je mij ‘s nachts wakker voor kan maken? Het liefst gewoon niet.. haha. Sinds een aantal jaar weet ik dat ik iets wil betekenen voor anderen, die te maken hebben (gehad) met (kinder)kanker.
Ik ben erg dankbaar dat ik werkervaring mag opdoen bij de VOKK en daarbij de organisatie mag ondersteunen van de Ketting van Ballonnen.

Fabiënne Hoogeveen

Mijn naam is Fabiënne Hoogeveen en ik ben 27 jaar. Ik werk als kinderverpleegkundige in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en ik ga dan ook als verpleegkundig begeleiding mee met deze prachtige tocht. Ik heb al 2 keer eerder mogen meefietsen met de Ketting van Ballonnen – toen was ik deelnemer. Mijn tweelingzusje is aan een hersentumor overleden toen we 10 jaar waren. Ik fiets mee voor alle kinderen en jongeren die hebben gestreden tegen kanker, die nu strijden of die in de toekomst nog moeten strijden. Ik wil broers en zussen laten zien dat er nog hoop is. En mijn dappere tweelingzus? Die neem ik gewoon op mijn schouder mee. Waar je mij wakker voor kan maken? Danerolles croissantjes!

Gerdo Evertsen

Ik ben Gerdo Evertsen, 29 jaar en woon in Amsterdam. Ik studeer aan de master oncology, een opleiding tot kankeronderzoeker in het laboratorium. Ik ben dit gaan studeren omdat ik graag wat terug wilde doen nadat ik zelf in 2004 een hersentumor heb gehad. Ik ben twee keer geopereerd en 25 keer bestraald, na deze behandelingen was de tumor gelukkig verdwenen. Een grote hobby van mij is muziek, in het weekend draai ik regelmatig muziek in een kroeg. En op maandag heb ik mijn eigen radioprogramma. In 2007 en in 2012 ben ik zelf deelnemer geweest van de Ketting van Ballonnen en deze editie maak ik deel uit van het organisatieteam. Ik heb er erg veel zin in! Waar je mij wakker voor kan maken? Een vakantie naar een tropisch eiland!

Lon van Keulen

Toen ik zes jaar oud was, kreeg ik leukemie. Ik ben nu vier keer zo oud, en compleet genezen. Sinds twee jaar ben ik actief als maatje binnen de VOKK. Een maatje is een survivor die gekoppeld is aan een kind die op dat moment kanker heeft en met het afspreekt om ervaringen te delen, te kletsen en veel gezellige dingen te doen.

Toen ik ziek was bestond de KanjerKetting nog niet, maar ik zie de waarde die het heeft voor mijn maatjes. Het maakt alles wat ze hebben meegemaakt overzichtelijk en makkelijk bespreekbaar. De vele meters die ze op het eind bij elkaar hebben verzameld laat ook de vele processen zien waar zij tijdens hun ziekte doorheen moesten gaan. Toen ik zag dat de Ketting van Ballonnen dit jaar in mijn Uterech was, dacht ik mijn kans te grijpen om de mensen die hiervoor gaan rijden en duwtje in de rug te geven. Als begeleider is dat dan ook precies wat ik ga doen! Dat en al het andere wat nodig is om iedereen te helpen, stimuleren en een leuke Ketting van Ballonnen te laten rijden.

Ik ben vorig jaar afgestudeerd aan gamedesign en development, aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Dit jaar werk ik als zpp’er grafisch vormgever, maar ben ook nog aan het kijken naar een team voor het maken van serious games. Hobby's heb ik genoeg, ik hou van zingen, tekenen, gamen, wandelen, reizen, koken, spelletjes doen/ontwerpen en iets wat goed uitkomt bij dit evenement, fietsen.

Mij ‘s nachts wakker maken kan nog een hele uitdaging worden: ik ben een diepe slaper. Er zijn overigens wel wat dingen waar ik, als ik eenmaal wakker ben gemaakt, mijn goedkeuring voor geef: Heerlijk eten mag altijd, als jij midden in de nacht wilt kaasfonduen, dan doe ik met liefde mee. Ook voor spelletjes of een goed gesprek mag je de Lon-wakker-maak-uitdaging aangaan.

Mariëlle Horst-Phessas

Mijn naam is Mariëlle Horst-Phessas en ik ben 47 jaar. Binnen de VOKK ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van alle (gezins)activiteiten, zoals Dreamnight at the Zoo, Mont Ventoux en deze 5-jaarlijkse Ketting van Ballonnen. Ik ben getrouwd met Gerald en moeder van 3 tieners; dochter Elena (16), dochter Isabel (14) en zoon Maxime (10). Uit eten gaan of thuis uitgebreid koken, citytrips, sauna, zwemmen, wandelen, gin&tonic en concertbezoeken, dat zijn mijn favoriete tijdsbestedingen. Waar je mij ‘s nachts wakker voor kan maken? Een frikandel speciaal! In 2004 kregen wij te horen dat onze dochter Isabel - toen 13 maanden - kanker had, een neuroblastoom stadium IV. Wat een klap! Nu, 14 jaar later, groeit Isabel op als een prachtige meid met een enorme levenslust! Dat er leven is ná kanker weet ik uit ervaring. Ik voel me trots en gezegend dat ik, samen met anderen, de kinderen die nu in de ziekenhuizen behandeld worden een hart onder de riem mag steken. En hen en hun families kan laten zien dat er leven is ná kanker. Xxx

Mieke Spaink

Ik ben Mieke Spaink, 60 jaar, getrouwd met Wolter, moeder van Edwin en Iris en oma van Noï. Sinds september 2004 werk ik als coördinator persoonlijke contacten bij de VOKK en ben o.a. verantwoordelijk voor het aansturen van vrijwilligers, kampen, bijeenkomsten voor (groot)ouders en telefonisch aanspreekpunt bij opvoedingsproblemen. Verder ben ik betrokken bij VOX, de oudersteuners en FA groep. In augustus ga ik voor de derde keer mee met de Ketting van Ballonnen en daar verheug ik me enorm op. Het is heel bijzonder om met een groep jonge mensen en een mooi team weer op pad te gaan om te laten zien dat er leven is na kanker. Waar je mij ’s nachts wakker voor kan maken? Soep!

Niels Kamerling

Hoi! Ik ben Niels! Ik ben een optimistisch mens dat gelooft dat we allemaal meer kunnen dan we eigenlijk denken, op allerlei gebieden. Dus ook na kanker. Dus ja, jij ook! Dat is dan ook precies waar ik in deze week voor ga zorgen: dat jij je grenzen verlegt. Zeg jij stop, zorg ik ervoor dat je nog even door kan. Zit jij er even doorheen, loods ik je naar de volgende stop. Waarom? Omdat ik zelf bij vorige edities gezien heb dat dit enorm waardevol is en dat het een prachtige les voor de rest van je leven kan zijn! Je ontmoet vrienden voor het leven in een waanzinnig toffe week die altijd in je zullen geloven en je laten inzien dat je een knoeperd van een kanjer bent. En dat ben je wat mij betreft sowieso, als je meegaat!

Verder ben ik sinds kort vader van een té schattige baby, heb ik een nét zo schattige vriendin en heb ik superleuk werk als consultant. Mij mag je altijd wakker maken voor een potje gamen met vrienden, gezellig lachen met een groep mensen of gewoon een goed, serieus gesprek over werkelijk van alles! Alle andere dingen, vertel ik je graag in augustus!

Robyn Pierson

Mijn naam is Robyn Pierson, 27 jaar en een trotse Tilburgse! Ik ben niet goed in stilzitten en daarom ben ik altijd druk met werk en hobby's. Ik werk bij een groot internationaal merk waar ik me bezig houd met marketing, daarnaast werk ik als freelance producer bij theater en evenementen. Ik heb een grote passie voor theater en speel daarom komend jaar in twee producties: All Shook Up (met de muziek van Elvis) en in RENT! (een echte rockmusical).

Ik heb zelf tweemaal meegefietst met de Ketting van Ballonnen. Waar ik in 2007 voor mijn zusje Tessa fietste, deden wij dit in 2012 samen! Het initiatief ‘leven na kinderkanker’ vind ik zo mooi, dat ik nu in de organisatie zit!

Sjors Jonkers

Ik ben Sjors Jonkers, 33 jaar en ik ben recent verhuisd naar Berkel - Enschot, een klein dorpje in de buurt van Tilburg. Daar woon ik samen met mijn vrouw Suzanne, onze dochter Isa van (ruim) 3 jaar en onze hond Bonnie. Ik werk bij een internationaal vervoersbedrijf in Tilburg en Venlo als account manager. Dat doe ik inmiddels alweer ruim twee jaar met veel plezier en enthousiasme. Ondanks enkele blessures probeer ik regelmatig te sporten. Zo ben ik nog steeds trots op mijn deelname aan de marathon van 2015 in Leiden. Daarnaast probeer ik af en toe te (zaal)voetballen, squashen of ga ik een rondje hardlopen. Op de tribune supporter ik actief Willem II.
Waar je mij ‘s nachts wakker voor kan maken? Voor een goed gesprek onder het genot van een lekker biertje. Of voor pure chocolade met hazelnoten. Of allebei. Of als er brand is, dan mag je mij ook wakker maken.
De VOKK ken ik al een lange tijd. Mijn zus Dorien werd op 14-jarige leeftijd behandeld aan een T-cel-lymfoom. Gelukkig heeft ze dit overleefd en in 2002 heb ik op 17-jarige leeftijd samen met haar en mijn zusje Ivon meegefietst met de Ketting van Ballonnen. Hierna ben ik vrijwilliger geworden en ook een tijdje bestuurslid geweest van de VOKK. Sinds die fietstocht heb ik de fietstochten daarna allemaal ‘meegedraaid’. Soms op de fiets, soms in de auto als ‘regelaar’. Elke editie heeft zijn speciale momenten en herinneringen, maar wat ik erg mooi vind is hoe een groep in één week naar elkaar toe kan groeien door een gezamenlijk doel. Ook deze editie draai ik graag weer mee. Daarnaast vind ik het als vrijwilliger nog steeds leuk om actief mee te werken aan de 12+ en 18+ kampen van de VOKK.

Tessa Pierson

Mijn naam is Tessa Pierson, 25 jaar, geboren in Tilburg maar sinds een paar jaar wonend in het lekker drukke Rotterdam. Ik werk als (hoofd)research analist in het Erasmus MC in een lab waar wetenschappelijk onderzoek naar een bepaald type hersentumor (gliomen) wordt gedaan. Doordat ik zelf als tiener ziek ben geweest wil ik graag bijdragen aan het onderzoek naar kanker en hiermee de behandelingen verbeteren. Meewerken aan een betere genezing met zo min mogelijk bijeffecten van de therapie, zodat je ook nadat je genezen bent het gewone leven weer gemakkelijk en goed op kan pakken zonder problemen. Uiteindelijk hoop ik ooit in het Princes Maxima Centrum te kunnen werken aan onderzoek naar acute lymfatische leukemie, aangezien ik dit zelf heb gehad en daardoor mijn ultieme interesse hier ligt.

Ondanks alles sta ik zeer positief in het leven, ben vrijwel altijd vrolijk, geniet van de kleinste/simpelste dingen en laat me ook door niets tegenhouden/belemmeren in dingen. Ik doe gewoon alles wat ik wil. Bij de VOKK ben ik ook mentor/maatje. Dit doe ik om iets voor anderen te kunnen betekenen en in de hoop een voorbeeld voor hen te zijn in positieve zin.

In 2007 (toen ik nog midden in mijn behandeling zat) heb ik twee dagen meegefietst met de Ketting van Ballonnen, toen mijn zus de hele week meedeed. Op dat moment wist ik al gelijk dat ik vijf jaar later, in 2012, zelf de hele tocht mee wilde doen en heb dit dan ook gedaan samen met mijn zus. Nu ga ik gezellig mee als vrijwilligster en zit daarnaast ook in het organisatieteam. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om te zorgen dat het een geslaagde Ketting van Ballonnen kan worden!

Waar je mij 's nachts voor wakker kan maken...? Tja.. waarvoor niet eigenlijk.. haha. Als het maar iets leuks is ben ik vrij snel tevreden, tenzij ik echt extreem moe ben dan misschien, haha.

Vincent van Wichen

Mijn naam is Vincent van Wichen, 45 jaar, getrouwd en vader van 2 kinderen (11 en 13 jaar) en draag de VOKK en de Ketting van Ballonnen een zeer warm hart toe. De editie van 2018 zal mijn derde keer zijn dat ik betrokken ben bij deze zeer bijzondere ervaring. Tijdens de 2007 editie heeft een patiëntje in Amsterdam werkelijk mijn hart geraakt en sindsdien voel ik mij zo verbonden met de Ketting van Ballonnen. Tijdens de Ketting van Ballonnen ben ik o.a. verantwoordelijk voor de routes tussen alle locaties en het rijden van de tocht zelf. Samen met collega's van de stichting MotorBegeleidingsTeam Zoetermeer zorgen wij voor een vlotte, veilige route. Daarom ben ik tijdens het fietsen – en dus op de motor – serieus en soms ook streng, maar als mijn helm af gaat…
Het is meestal niet verstandig om mij ’s nachts ergens wakker voor te maken, maar voor een klein feestje met lekker eten, zoals sushi, maak ik misschien een kleine uitzondering.
Alleen al door de voorbereidingen kijk ik enorm uit om met deze fantastische mensen weer op een onvergetelijke reis door Nederland te gaan en veel geld op te halen voor de Ketting!