Deelnemers

De deelnemers en het organisatieteam van de Ketting van Ballonnen 2018 stellen zich hieronder op hun persoonlijke pagina aan je voor:

Namen deelnemers

Aimee Wubkes

Ik ben Aimee Wubkes, twintig jaar oud en ik studeer voor biologisch-medisch analist aan het mbo life sciences in Leeuwarden. Mijn uitstroomrichting wordt de klinische chemie. Ik koos voor deze opleiding omdat ik van kleins af aan al roep dat ik ‘iets’ in het ziekenhuis wil gaan doen. Mijn doel is om de research in te gaan. Ik wil onderzoek doen naar de oorzaken van of medicijnen tegen kanker.

Ik doe mee met de Ketting van Ballonnen, omdat mijn zusje Nienouk in 2004 hoorde dat ze acute lymfatische leukemie had. Ze vocht zich er toen doorheen. Ik herinner mij niet veel van deze tijd, ik was pas zes jaar. Maar de leuke dingen, de dagjes weg, die weet ik nog wel! Ik hoop dat alle gezinnen met een kind met kanker van deze activiteiten kunnen genieten.

Je mag mij wakker maken voor een vakantie naar een heerlijk warm land.

Angeliek van der Velde

Anita Staal

Mijn naam is Anita Staal en ik ben 34 jaar oud. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en ik fiets graag. Samen met mijn moeder, broer en schoonzus werk ik in ons cultureel jongerencentrum. Daar vind je mij zeven dagen per week.

Ik doe mee met de Ketting van Ballonnen, omdat ik het belangrijk vind dat de kinderen die nu kanker hebben goede begeleiding krijgen. Daar hebben ze recht op. De KanjerKetting is daar een goed voorbeeld van.

Waar jullie mij ’s nachts voor wakker kunnen maken? Nou, ik wens jullie heel veel succes om mij wakker te krijgen. Als ik al denk dat ik mijn kussen zie, dan slaap ik al. En mij dan wakker krijgen, dat is best moeilijk! Maar als je je hart wil luchten, mag het áltijd.

Catharina Kuhl

Mijn naam is Catharina, dertig jaar oud en woonachtig in Deurne samen met mijn man en onze twee zonen. Ik werk bij VGZ in Eindhoven.

In 2002 kreeg ik de diagnose botkanker met uitzaaiingen. Helaas sloeg de chemo niet aan, waardoor amputatie noodzakelijk was. Ik zoek altijd naar uitdagingen en de grens van wat kan en wat niet. Je hoort mij nooit zeggen dat iets niet lukt voordat ik het geprobeerd heb! Ik ben actief lid van het mentorprogramma en doe dit met veel plezier.

Danny Bats

Ik ben Danny en ik ben 21 jaar oud. Ik heb verschillende hobby’s: alles rondom voetbal, auto’s, avontuur en sporten. Doordeweeks sport ik in de sportschool en ‘s avonds geef ik voetbaltraining samen met mijn vader. Ook doe ik vaak boodschappen met mijn moeder en help ik in het huishouden. Daarnaast werk ik twee dagen per week bij Makro in Groningen.

Ik doe mee met de Ketting van Ballonnen, omdat ik wil laten zien (aan de maatschappij) dat er leven is na kanker. Dat het goed kan gaan, maar ook zeker welke impact het heeft op je leven. Ik doe ook mee om mensen te steunen die het zwaar hebben en een ode te geven aan mensen die zijn overleden aan kanker.

Je kunt mij wakker maken voor een reis naar een mooi land. En voor een potje voetbal of een rondje in de auto rijden!

Ellis Brugmans

Mijn naam is Ellis en ik ben vijftien jaar oud. Ik ben graag buiten. Twee keer per week ga ik naar survival en daarnaast werk ik op een geitenboerderij. Ik zit nu in de derde klas van het atheneum en het leukste vak op school vind ik kunst beeldend.

De reden dat ik meedoe met de Ketting van Ballonnen? Omdat ik zelf weet hoe belangrijk het is om afleiding te hebben als je ziek bent. Toen ik drie jaar oud was, werd ik zelf ziek. Ik doe graag iets terug voor kinderen die nu kanker hebben en wil laten zien wat je allemaal kunt doen na kinderkanker.

Je mag mij ‘s nachts wakker maken voor een reisje naar een mooi land.

Iris Wilmink

Mijn naam is Iris Wilmink, 24 jaar jong en sinds een aantal jaar woon ik in Braamt. Een klein plaatsje in de Achterhoek, dé perfecte plek om te trainen voor de Ketting van Ballonnen. De omgeving is namelijk prachtig, dus ik kan lekker buiten sporten, iets wat ik dan ook graag doe. Als ik ergens gek op ben, is het wel op muziek. Ed Sheeran, Miss Montreal en Nick & Simon zijn mijn favoriete artiesten. Een avondje naar het theater of een goed concert, daar word ik gelukkig van. Verder ben ik gek op het strand, is mijn favoriete vakantiebestemming Ameland, ga ik graag weekendjes weg met vriendinnen, houd ik van pretparken (en dan vooral van achtbanen), ben ik gek op zeilen en lees ik graag.

Zes jaar geleden, in augustus 2012, deed ik ook mee met de Ketting van Ballonnen. Een week dat voor altijd in mijn geheugen gegrift staat. Wat ik in die week mocht ervaren is eigenlijk niet in woorden uit te drukken. Van tevoren had ik nooit durven dromen dat het zo bijzonder werd. Met z’n allen stonden we ongelooflijk sterk, en ik hield er vriendschappen voor het leven aan over. Toen ik de kans kreeg om dit jaar nog een keer deel te nemen, twijfelde ik geen moment. Ik kijk ernaar uit om met z’n allen de kinderen die nu door een loodzware tijd gaan, een hart onder de riem te steken en hoop te geven voor de toekomst. Iedereen heeft zijn/haar eigen verhaal, maar we hebben een gemeenschappelijke deler wat ons bindt en sterker maakt.

In één week tijd gaan we met z’n allen allerlei sportieve uitdagingen aan en halen hiermee geld op voor de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK). Zij zijn een hele belangrijke schakel in de strijd tegen kinderkanker. Een van de initiatieven van de VOKK is de KanjerKetting. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Ik kreeg destijds de vraag of ik een KanjerKetting wilde, en wat ben ik blij dat ik ja zei, ook al was ik op dat moment zestien jaar. Omdat ik hele delen van mijn ziekteperiode kwijt ben, werd de KanjerKetting heel waardevol voor mij. Hij vertelt mijn verhaal, een verhaal wat ik voor een deel terugvond dankzij die ketting. Ik ben dankbaar dat ik mij mag inzetten voor de VOKK, en op deze manier mijn steentje bij kan dragen in de strijd tegen kinderkanker. Samen staan we sterker, en niets is onmogelijk.

Oei, waar je mij 's nachts wakker voor mag maken? Een strandwandeling, als er muis over je kussen loopt (echt gebeurd), een goed gesprek of een ouderwets potje SingStar.

Josephine Ruygh

Maaike Lohuys

Hoi! Ik ben Maaike, 17 jaar oud en ik woon in Kampen. Momenteel zit ik in de 5e klas van het vwo. Wanneer ik mijn diploma heb gehaald, wil ik graag geneeskunde studeren. Ik korfbal drie keer in de week. Ook heb ik een bijbaantje bij Albert Heijn, waar ik met veel plezier werk. Toen ik twaalf jaar was (2013) kreeg ik de diagnose darmkanker, gelukkig ben ik genezen.

Ik fiets mee met de Ketting van Ballonnen omdat de VOKK tijdens mijn ziekteperiode, maar ook daarna, erg belangrijk voor mij is geweest. VOKK organiseert uitjes en kampen met lotgenootjes. Hierdoor kun je je gedachten even verplaatsen, je hoeft even niet aan het ziek-zijn te denken. Om er even tussenuit te zijn is erg fijn, daarnaast geeft het je weer nieuwe kracht om door te gaan. Deze leuke uitjes die mij weer positiviteit en energie gaven zal ik nooit vergeten. Ik vind het erg belangrijk dat andere zieke kinderen ook van de kampen en uitjes gebruik kunnen maken. Ook na kinderkanker is er weer een gewoon leven mogelijk, ik heb mijn leven weer helemaal kunnen opbouwen en doe gewoon wat leeftijdgenootjes ook doen. Ik wil zieke kinderen het inzicht geven dat dit weer mogelijk is, want in die zware periode ga je daar soms aan twijfelen. Dat ik nu zo’n grote fietstocht ga maken, had ik vijf jaar geleden ook niet gedacht. Maar ik ben blij dat ik dit nu weer kan. Ik heb er erg veel zin in!

Waar je mij ’s nachts wakker voor kan maken? Bijna alles, ook voor de kleinste dingen. Maar als je mij wakker maakt voor een vliegreis naar een warm en zonnig land, dan zal ik dat natuurlijk helemaal geweldig vinden.

Maud Blom

Maud van Geel

Mijn naam is Maud van Geel. Ik ben zeventien jaar oud en ik woon in Made. Ik zit op het Grafisch Lyceum Utrecht, daar doe ik de opleiding mediamanagement & marketing. Als de Ketting van Ballonnen begint, hoop ik klaar te zijn met mijn eerste jaar. Ik hockey al elf jaar. Ik zit in de A1 bij MHC Made. Daar train ik iedere week, in het weekend heb ik wedstrijden.

Ik doe mee met de Ketting van Ballonnen, omdat ik het een heel goed initiatief vind. Mijn zusje is ziek geweest, zij is nu gelukkig genezen. Het lijkt mij hartstikke leuk en gezellig om met iedereen op de fiets (en ik fiets héél graag) de sportieve uitdagingen aan te gaan.

Je mag mij altijd wakker maken voor sushi: mijn lievelingseten!

Maureen Smeijers

Ik ben Maureen Smeijers, geboren en getogen op 13 mei 1996 in het mooie Rijssen (yes, Twente!). Maar tegenwoordig woon en studeer ik in Groningen. Sinds een aantal weken woon ik samen met mijn vriend. Ik zit in het derde jaar van de studie biologie met de major biomedische wetenschappen. Volgend jaar hoop ik te starten met de studie verpleegkunde aan de Hanze. Daarnaast hockey ik één keer per week, zit ik bij de mooiste studentenvereniging van het hele land en ben ik ook nog actief met de Paparazcie (fotocommissie, tevens ook de leukste) binnen de studieverenging GLV Idun.

Waarom ik mee wil doen met de Ketting van Ballonnen? Bovenstaande klinkt allemaal superleuk (en dat is het meestal ook), maar de reden is dat ik mijn grote broer Anne Jan ben kwijtgeraakt aan kanker. Hij kreeg acute myeloïde leukemie toen hij pas veertien jaar was, en na een zware strijd mocht hij niet ouder worden dan vijftien.

Daarna begon onze zware tijd thuis. Hoe ‘verwerk’ je nou de dood van je broer? Niet. Maar in de loop der jaren leer je er wel mee om te gaan. En ik moet toegeven: de VOKK was daar een belangrijk en goed aandeel in. Ik ging vaak mee op jongerenkampen en daar leer je veel van elkaar. Door gewoon te praten, maar ook door de vele andere leuke en grappige activiteiten die daar worden georganiseerd. Zij snappen je, je hoeft niet alles uit te leggen. Ook deed ik mee met de Ketting van Ballonnen in 2012, waar ik vrienden voor het leven maakte. Je wordt hecht na ruim een week samen op de trappers staan, door iedereen zijn eigen verhaal, door samen te lachen en te huilen. Dat schept een ongelooflijke band. Of je nu zoals mij je broer (of zus) kwijt bent geraakt, hij/zij nog leeft of dat je zelf kanker hebt (gehad): de verbintenis is er gewoon. Dat gevoel is onbeschrijfelijk. En daarom ga ik dit jaar weer mee, om te laten zien dat er leven is na kinderkanker! Samen sta (en steun) je sterker, samen voor beter!

Je mag mij ’s nachts wakker maken voor rode wijn en chocola. Of voor een onverwachts tripje naar Disneyland Parijs of een zonovergoten vakantie met veel vrienden en familie. O, en de jackpot winnen is ook mooi meegenomen; gaan we alsnog op vakantie!

Mirjam Dijkstra

Niels Rouweler

Mijn naam is Niels Rouweler en ik ben zeventien jaar oud. Ik kom uit het oosten van het land, uit het mooie Haaksbergen. Momenteel volg ik de opleiding onderwijsassistent aan het Graafschap College in Groenlo. Ik ben een ontzettend sportieve jongen. Ik doe drie keer in de week aan krachttraining, één avond in de week boks ik en ik sport iedere zaterdag met mensen met een beperking. Naast sport heb ik nog een grote passie: muziek. Ik drumde voor lange tijd en nu bespeel ik de gitaar en ik zing. Dat vind ik echt geweldig om te doen! Ik luister de hele dag muziek en krijg deuntjes nooit uit mijn hoofd, oeps!

Ik doe mee met de Ketting van Ballonnen, omdat ik mij graag inzet voor alle kanjers die nu in het ziekenhuis liggen! Zelf ben ik ook ziek geweest, dus ik weet hoe heftig het is. En aangezien ik zelf beter ben geworden, vind ik dat ik wat terug kan doen voor patiënten die nu strijden.

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik toen ik in het ziekenhuis lag, ik zelf de juiste kralen uitzocht voor mijn KanjerKetting. Daar kreeg ik een glimlach van, hoe moeilijk de situatie soms ook was. Elk beetje positiviteit hielp mij om mijn kop omhoog te houden. Als ik zie waar ik nu sta, vind ik dat anderen datzelfde positieve gevoel moeten krijgen, zodat ze door kunnen strijden tegen deze verschrikkelijke ziekte. Ook de dagen die de VOKK organiseert geven ouders en kinderen een goed gevoel, en daar doe ik het voor!

Je mag mij wakker maken voor een tof concert. Ook als je mij meeneemt het vliegtuig in naar een land hier ver vandaan, pak ik direct mijn koffers. Ik hou van uitdagingen en nieuwe dingen ontdekken!

Nienouk Wubkes

Ik ben Nienouk Wubkes, ik ben zestien jaar oud en volg de opleiding horeca, bakkerij & recreatie aan het Esdal College in Emmen. Ik zit in het examenjaar en als ik mijn diploma heb, ga ik nog een jaar verder op dezelfde school, maar dan een niveau hoger. Mijn hobby's zijn fotograferen en tekenen.

Toen ik drie jaar was kreeg ik leukemie, ik ben daar gelukkig van genezen. Tijdens mijn ziekte haalde ik veel plezier uit alle leuke uitjes die werden georganiseerd. Ik hoop door geld in te zamelen met de Ketting van Ballonnen andere gezinnen ook blij te maken met de uitjes van de VOKK.

Je mag mij altijd wakker maken voor een reis naar Disneyland Parijs.

Renee Bensdorp

Mijn naam is Renee Bensdorp en ik ben negentien jaar oud. Mijn hobby is lezen, vooral fantasieboeken vind ik leuk, en ik speel graag op de Wii. Ik doe de opleiding dierenverzorging, ik zit in de derde klas. Hiervoor deed ik nog een jaar de opleiding media en vormgeving. Toen ik negen jaar oud was kreeg ik te horen dat ik leukemie had. Na tweeënhalf jaar medicijnen en behandelingen, werd ik gelukkig beter. Tot nu toe ben ik nog steeds gezond en ga ik naar de LATER-poli.

Ik doe mee met de Ketting van Ballonnen, omdat ik de afgelopen jaren genoot van de kampen en de uitstapjes die ik maakte. Ik heb leuke en lieve mensen ontmoet, waar ik nog steeds veel contact mee heb. Ongetwijfeld maak ik nog een paar kampen mee. Ik doe graag iets terug voor de VOKK, zodat meer kinderen al dit leuks mee mogen maken.

Rutger Koch

Shauny Schippers

Ik ben Shauny en ik ben negentien jaar oud. Ik vind Disney leuk en ik teken graag. Verder werk ik aan mijn eigen project voor zieke mensen.

Ik doe mee met de Ketting van Ballonnen, omdat ik heel graag kinderen die nu ziek zijn de kans wil geven om te blijven leven. Kinderen verdienen het niet om te overlijden, en zeker niet aan deze rotziekte.

Je mag mij altijd wakker maken voor een tripje naar Disneyland Parijs: dan ga ik gelijk mee!

Silje Taal

Ik ben Silje Taal, achttien jaar oud. Ik zit in het laatste jaar van mijn middelbare school op UWC Atlantic College in Wales, maar ik kom uit Doorn bij Utrecht. Ik ben de zus van Espen, hij zou 6 oktober zestien jaar zijn geworden. Op 4 februari 2015 overleed hij aan de gevolgen van leukemie. Voor hem doe ik mee met de Ketting van Ballonnen.

Je mag mij ’s nachts wakker maken voor een tropische vakantie op een lekker strand (het is een erg druk schooljaar, dus ik ben wel toe aan vakantie).

Toon Blom

Namen organisatieteam en begeleiders

Annemiek de Groot

Mijn naam is Annemiek de Groot en ik ben 27 jaar. Sinds september 2015 volg ik de studie pedagogiek aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ik ben aan deze studie begonnen omdat ik (ernstig) zieke kinderen, hun ouders en brussen wil gaan begeleiden en ondersteunen. In mijn tweede studiejaar kreeg ik de gelegenheid om hierin een eerste stap te zetten, want ik mocht stage lopen bij de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Mijn stage is inmiddels afgelopen en sindsdien ben ik als vrijwilliger actief binnen de vereniging. Waar je mij wakker voor kan maken? Een wereldreis!

Céline Engelen

Mijn naam is Céline Engelen en ik ben 24 jaar. Op mijn achtste werd er botkanker (Ewing-sarcoom) geconstateerd. Nu, 16 jaar later, gaat het ondanks de late effecten die ik ervaar goed met mij. Ik ben net afgestudeerd aan de opleiding sportkunde in Eindhoven. Tijdens mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd in de afstudeerrichting leefstijl- en gedragsverandering. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te sporten en onderneem ik graag leuke dingen met mijn vrienden. Waar je mij ‘s nachts wakker voor kan maken? Het liefst gewoon niet.. haha. Sinds een aantal jaar weet ik dat ik iets wil betekenen voor anderen, die te maken hebben (gehad) met (kinder)kanker.
Ik ben erg dankbaar dat ik werkervaring mag opdoen bij de VOKK en daarbij de organisatie mag ondersteunen van de Ketting van Ballonnen.

Fabiënne Hoogeveen

Mijn naam is Fabiënne Hoogeveen en ik ben 27 jaar. Ik werk als kinderverpleegkundige in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en ik ga dan ook als verpleegkundig begeleiding mee met deze prachtige tocht. Ik heb al 2 keer eerder mogen meefietsen met de Ketting van Ballonnen – toen was ik deelnemer. Mijn tweelingzusje is aan een hersentumor overleden toen we 10 jaar waren. Ik fiets mee voor alle kinderen en jongeren die hebben gestreden tegen kanker, die nu strijden of die in de toekomst nog moeten strijden. Ik wil broers en zussen laten zien dat er nog hoop is. En mijn dappere tweelingzus? Die neem ik gewoon op mijn schouder mee. Waar je mij wakker voor kan maken? Danerolles croissantjes!

Gerdo Evertsen

Ik ben Gerdo Evertsen, 29 jaar en woon in Amsterdam. Ik studeer aan de master oncology, een opleiding tot kankeronderzoeker in het laboratorium. Ik ben dit gaan studeren omdat ik graag wat terug wilde doen nadat ik zelf in 2004 een hersentumor heb gehad. Ik ben twee keer geopereerd en 25 keer bestraald, na deze behandelingen was de tumor gelukkig verdwenen. Een grote hobby van mij is muziek, in het weekend draai ik regelmatig muziek in een kroeg. En op maandag heb ik mijn eigen radioprogramma. In 2007 en in 2012 ben ik zelf deelnemer geweest van de Ketting van Ballonnen en deze editie maak ik deel uit van het organisatieteam. Ik heb er erg veel zin in! Waar je mij wakker voor kan maken? Een vakantie naar een tropisch eiland!

Mariëlle Horst-Phessas

Mijn naam is Mariëlle Horst-Phessas en ik ben 47 jaar. Binnen de VOKK ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van alle (gezins)activiteiten, zoals Dreamnight at the Zoo, Mont Ventoux en deze 5-jaarlijkse Ketting van Ballonnen. Ik ben getrouwd met Gerald en moeder van 3 tieners; dochter Elena (16), dochter Isabel (14) en zoon Maxime (10). Uit eten gaan of thuis uitgebreid koken, citytrips, sauna, zwemmen, wandelen, gin&tonic en concertbezoeken, dat zijn mijn favoriete tijdsbestedingen. Waar je mij ‘s nachts wakker voor kan maken? Een frikandel speciaal! In 2004 kregen wij te horen dat onze dochter Isabel - toen 13 maanden - kanker had, een neuroblastoom stadium IV. Wat een klap! Nu, 14 jaar later, groeit Isabel op als een prachtige meid met een enorme levenslust! Dat er leven is ná kanker weet ik uit ervaring. Ik voel me trots en gezegend dat ik, samen met anderen, de kinderen die nu in de ziekenhuizen behandeld worden een hart onder de riem mag steken. En hen en hun families kan laten zien dat er leven is ná kanker. Xxx

Mieke Spaink

Ik ben Mieke Spaink, 60 jaar, getrouwd met Wolter, moeder van Edwin en Iris en oma van Noï. Sinds september 2004 werk ik als coördinator persoonlijke contacten bij de VOKK en ben o.a. verantwoordelijk voor het aansturen van vrijwilligers, kampen, bijeenkomsten voor (groot)ouders en telefonisch aanspreekpunt bij opvoedingsproblemen. Verder ben ik betrokken bij VOX, de oudersteuners en FA groep. In augustus ga ik voor de derde keer mee met de Ketting van Ballonnen en daar verheug ik me enorm op. Het is heel bijzonder om met een groep jonge mensen en een mooi team weer op pad te gaan om te laten zien dat er leven is na kanker. Waar je mij ’s nachts wakker voor kan maken? Soep!

Niels Kamerling

Hoi! Ik ben Niels! Ik ben een optimistisch mens dat gelooft dat we allemaal meer kunnen dan we eigenlijk denken, op allerlei gebieden. Dus ook na kanker. Dus ja, jij ook! Dat is dan ook precies waar ik in deze week voor ga zorgen: dat jij je grenzen verlegt. Zeg jij stop, zorg ik ervoor dat je nog even door kan. Zit jij er even doorheen, loods ik je naar de volgende stop. Waarom? Omdat ik zelf bij vorige edities gezien heb dat dit enorm waardevol is en dat het een prachtige les voor de rest van je leven kan zijn! Je ontmoet vrienden voor het leven in een waanzinnig toffe week die altijd in je zullen geloven en je laten inzien dat je een knoeperd van een kanjer bent. En dat ben je wat mij betreft sowieso, als je meegaat!

Verder ben ik sinds kort vader van een té schattige baby, heb ik een nét zo schattige vriendin en heb ik superleuk werk als consultant. Mij mag je altijd wakker maken voor een potje gamen met vrienden, gezellig lachen met een groep mensen of gewoon een goed, serieus gesprek over werkelijk van alles! Alle andere dingen, vertel ik je graag in augustus!

Robyn Pierson

Mijn naam is Robyn Pierson, 27 jaar en een trotse Tilburgse! Ik ben niet goed in stilzitten en daarom ben ik altijd druk met werk en hobby's. Ik werk bij een groot internationaal merk waar ik me bezig houd met marketing, daarnaast werk ik als freelance producer bij theater en evenementen. Ik heb een grote passie voor theater en speel daarom komend jaar in twee producties: All Shook Up (met de muziek van Elvis) en in RENT! (een echte rockmusical).

Ik heb zelf tweemaal meegefietst met de Ketting van Ballonnen. Waar ik in 2007 voor mijn zusje Tessa fietste, deden wij dit in 2012 samen! Het initiatief ‘leven na kinderkanker’ vind ik zo mooi, dat ik nu in de organisatie zit!

Sjors Jonkers

Ik ben Sjors Jonkers, 33 jaar en ik ben recent verhuisd naar Berkel - Enschot, een klein dorpje in de buurt van Tilburg. Daar woon ik samen met mijn vrouw Suzanne, onze dochter Isa van (ruim) 3 jaar en onze hond Bonnie. Ik werk bij een internationaal vervoersbedrijf in Tilburg en Venlo als account manager. Dat doe ik inmiddels alweer ruim twee jaar met veel plezier en enthousiasme. Ondanks enkele blessures probeer ik regelmatig te sporten. Zo ben ik nog steeds trots op mijn deelname aan de marathon van 2015 in Leiden. Daarnaast probeer ik af en toe te (zaal)voetballen, squashen of ga ik een rondje hardlopen. Op de tribune supporter ik actief Willem II.
Waar je mij ‘s nachts wakker voor kan maken? Voor een goed gesprek onder het genot van een lekker biertje. Of voor pure chocolade met hazelnoten. Of allebei. Of als er brand is, dan mag je mij ook wakker maken.
De VOKK ken ik al een lange tijd. Mijn zus Dorien werd op 14-jarige leeftijd behandeld aan een T-cel-lymfoom. Gelukkig heeft ze dit overleefd en in 2002 heb ik op 17-jarige leeftijd samen met haar en mijn zusje Ivon meegefietst met de Ketting van Ballonnen. Hierna ben ik vrijwilliger geworden en ook een tijdje bestuurslid geweest van de VOKK. Sinds die fietstocht heb ik de fietstochten daarna allemaal ‘meegedraaid’. Soms op de fiets, soms in de auto als ‘regelaar’. Elke editie heeft zijn speciale momenten en herinneringen, maar wat ik erg mooi vind is hoe een groep in één week naar elkaar toe kan groeien door een gezamenlijk doel. Ook deze editie draai ik graag weer mee. Daarnaast vind ik het als vrijwilliger nog steeds leuk om actief mee te werken aan de 12+ en 18+ kampen van de VOKK.

Tessa Pierson

Mijn naam is Tessa Pierson, ik ben 18 en woon in Tilburg. Ik doe de opleiding forensisch laboratorium onderzoek aan de Avans Hogeschool te Breda en ik zit in het tweede jaar. Toen ik 13 was, is er bij mij acute lymfatische leukemie geconstateerd. Hiervoor heb ik een twee jaar durende behandeling met chemo ondergaan. Inmiddels ben ik gelukkig helemaal genezen. De vorige keer dat de ketting van ballonnen was, heeft mijn zus (Robyn) ook al meegedaan. Ikzelf heb toen ook een dag meegefietst en vond dat echt een hele leuke ervaring.

De hele fietstocht kon ik toen niet meedoen, aangezien ik nog midden in mijn behandeling zat. Toen bedacht ik al wel, dat ik de volgende keer, wanneer er weer een Ketting van Ballonnen zou zijn, ik zeker mee zou willen doen. Nu is het dan bijna zover en ik ben erg blij dat ik ook daadwerkelijk mee mag fietsen. Ik wil me graag inzetten voor de VOKK en voor de kanjerketting. Ook wil ik laten zien dat er leven is na kinderkanker en dat ik, ondanks alles wat ik meegemaakt heb, toch nog zo'n prestatie kan leveren als deze ruim 600 km lange fietstocht. Hiermee wil ik kinderen die nog in behandeling zijn hoop geven voor hun toekomst.

Vincent van Wichen

Mijn naam is Vincent van Wichen, 45 jaar, getrouwd en vader van 2 kinderen (11 en 13 jaar) en draag de VOKK en de Ketting van Ballonnen een zeer warm hart toe. De editie van 2018 zal mijn derde keer zijn dat ik betrokken ben bij deze zeer bijzondere ervaring. Tijdens de 2007 editie heeft een patiëntje in Amsterdam werkelijk mijn hart geraakt en sindsdien voel ik mij zo verbonden met de Ketting van Ballonnen. Tijdens de Ketting van Ballonnen ben ik o.a. verantwoordelijk voor de routes tussen alle locaties en het rijden van de tocht zelf. Samen met collega's van de stichting MotorBegeleidingsTeam Zoetermeer zorgen wij voor een vlotte, veilige route. Daarom ben ik tijdens het fietsen – en dus op de motor – serieus en soms ook streng, maar als mijn helm af gaat…
Het is meestal niet verstandig om mij ’s nachts ergens wakker voor te maken, maar voor een klein feestje met lekker eten, zoals sushi, maak ik misschien een kleine uitzondering.
Alleen al door de voorbereidingen kijk ik enorm uit om met deze fantastische mensen weer op een onvergetelijke reis door Nederland te gaan en veel geld op te halen voor de Ketting!