Dat gaat naar Den Bosch toe

Ketting van Ballonnen 2023 | Dag #3 | 15 augustus

Vrolijk fluitende vogeltjes maakten ons bijtijds wakker. Snel schoten we in de kleren, pakten de boel in en aten wat fruit. Daarna sprongen we fris en fruitig met wederom goede zin op de fiets en gingen we op pad richting ons ontbijt, maar vooral richting ons bezoek aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Het tweede Shared Care Ziekenhuis op onze route.

Na een half uurtje fietsen kwamen we daar aan. We werden warm onthaald door Jasmijn en haar vader, verpleegkundigen, artsen en Jack Mikkers, de burgemeester van Den Bosch. Samen liepen we naar de zesde verdieping waar de kinderafdeling gehuisvest is. Daar stond een heerlijk ontbijt voor ons klaar.

Ondertussen maakten we kennis met de medewerkers van de afdeling, de burgemeester en onze hoofdgast Jasmijn. Ze maakte graag van de gelegenheid gebruik om haar Kanjerketting te laten zien. De burgemeester wilde deze ook wel even om, en zo werden de kettingen kort uitgewisseld. Jasmijn droeg de ambtsketen en de burgemeester de Kanjerketting. Een bijzonder fotomoment. Toen iedereen zijn buik vol had werden we rondgeleid over de afdeling. Daar hebben we onze beroemde Ketting van Ballonnen kraal uitgedeeld aan een kind die op controle kwam.

En zo werd het tijd om via Waalwijk, Waspik, Raamsdonkveer en Drimmelen richting Dordrecht te gaan. Een lange fietstocht door een prachtige omgeving. Ook zwaar, want de tachtig kilometer van de dag ervoor voelden we in ons lijf en vooral in onze billen. Maar we hebben elkaar erdoorheen gesleept. We deelden onderweg de spierpijn, indrukwekkende ervaringen en verhalen. En de vele reacties die we ontvangen doen ons ontzettend goed.

Wat waren we blij toen we in Dordrecht waren. We mochten overnachten in de huisjes van Europarcs Biesbosch. Europarcs is een bekende van de Vereniging Kinderkanker Nederland. Gezinnen die te maken hebben (gehad) met kinderkanker mogen regelmatig gebruik maken van het Kanjerkasteel van de EuroParcs Charity Foundation. Aangekomen bij Europarcs hebben we ons snel over de huisjes verdeeld, zodat iedereen nog kon douchen en chillen voordat we gingen eten. Europarcs had speciaal voor ons het restaurant geopend en boden ons een maaltijd en drankjes aan. Daar genoten we van een schnitzel, hamburger of saté en een lekker ijsje na. We doken daarna snel ons bedje in, want wat waren we moe.

En nu zitten we alweer op de fiets voor de vierder etappe. Vandaag komt Minko erbij! Op naar een mooie nieuwe dag, op naar Rotterdam.

Ps.: Ondertussen hebben we EUR 29.000,00 opgehaald. Daarmee zijn we bíjna bij ons doel van EUR 30.000,00! Help jij ons mee het doel te bereiken? Doneer dan via deze link! https://www.kanjerketting.nl/zet-je-in-en-steun-de-kanjerketting/acties/team-ketting-van-ballonnen

Deel dit bericht

Meer updates

Wat een heerlijke nacht!

Ketting van Ballonnen | Dag #6 | 18 augustus De ene helft van de groep sliep in het Van Der Valk Hotel Noordwijk en de

Tegenwind

Ketting van Ballonnen | Dag #5 | 17 augustus Vanmorgen begon de dag meteen enthousiast, want oud-vrijwilligers Mieke & Kees Berg fietsten met ons mee.