Lukas

Organisatie

Mijn naam is Lukas, ik ben 22 jaar en woon in Leeuwarden. Vorig jaar heb ik een propedeuse gehaald voor toegepaste filosofie. Dit jaar heb ik besloten een tussen jaar te nemen. Daardoor heb ik veel vrije tijd en die tijd wil ik graag zinvol invullen.

Toen ik acht was werd mij verteld dat ik acute lymfatische leukemie had. Daarna ging alles heel snel. Toen ik genezen was wilde ik zo snel mogelijk weer de oude ik zijn. Als kind besefte ik niet helemaal wat zo’n ingrijpende periode met je doet, dat besef kwam veel later. Ik ging zo snel mogelijk weer sporten en dat lukte ook. Fysiek was ik daarom snel de oude. Maar in de afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan realiseren wat een mentale impact die periode op mij heeft gehad.

Dat besef deed iets met mij, ik kreeg het gevoel dat ik hier iets mee wilde doen. Ik wil wat betekenen voor kinderen en volwassen die hetzelfde mee hebben gemaakte als ik destijds, of dat nog steeds meemaken. Daarom zocht ik contact met vereniging kinderkanker.

Ik vind sporten en bewegen enorm leuk en belangrijk. Vooral omdat ik niet altijd het voorrecht heb gehad om lekker actief te zijn. Ik was dus enorm enthousiast toen de VKK aan mij vroeg of ik geïnteresseerd was om te helpen bij het organiseren van de fietstocht en zelf mee te fietsen als begeleider. Ik was gelijk verkocht!

Niet alleen mag ik zes dagen lekker fietsen, tijdens de fietstocht kan ik wat betekenen voor anderen, daar doe ik het voor.