Fietstocht van HOOP van start gegaan

24 fietsers staan te trappelen onder de startboog: ze willen van start! Zwolle zaterdagochtend 11.00 uur deze groep jongeren gaat een indrukwekkende onderneming aan: ze gaan alle kinderen die op dit moment behandeld worden in de zeven kinderoncologische centra bezoeken om hen een hart onder de riem te steken. Het motto is niet voor niets: de fietstocht van HOOP. Ruim 600 kilometer leggen ze daarbij af. Alle jongeren hebben of zelf als kind kanker gehad of hebben meegemaakt dat hun (overleden) broer of zus kanker kreeg.

Het doorzettingsvermogen van de deelnemers is enorm: juist als het moeilijker begint te gaan klinkt het: “Maar ik WIL het uitrijden!”.

De eerste dag, de zon schijnt, de groep wordt de hele dag goed verzorgd door verschillende sponsors: bedrijven, organisaties en particulieren die het doel een warm hart toedragen. De eerste overnachting, na 80 kilometer op de pedalen, is in de JWF kazerne in Assen. Bijzonder, want welke gewone sterveling komt daar nou? Het keukenpersoneel is vrijwillig op hun vrije zaterdag teruggekomen om voor ons de maaltijd te bereiden.

De volgende dag is de eerste ontmoeting met de kankerpatiĆ«nten waar het allemaal om draait. We bezoeken het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Een warme ontvangst en indrukwekkende ontmoetingen. De eigen (ziekte) geschiedenis komt ineens weer heel dichtbij. Het bezoek wordt afgesloten met Olympisch goud: alle deelnemers verdienen vanwege hun sportieve topprestatie een gouden medaille. We gaan niet weg voor we alle patiĆ«ntjes de speciale ballonkraal hebben gegeven; een kraal voor aan de KanjerKetting. Een ketting die heel belangrijk is voor de kinderen, aldus de pedagogische medewerker: ‘Het geeft kinderen houvast.’ De opbrengst van deze sponsorfietstocht is dan ook o.a. bedoeld voor de KanjerKetting.

Een mooi begin van de week, nog 430 kilometer en zes ziekenhuizen te gaan…

Marian Potters

Deel dit bericht

Meer updates

Wat een heerlijke nacht!

Ketting van Ballonnen | Dag #6 | 18 augustus De ene helft van de groep sliep in het Van Der Valk Hotel Noordwijk en de

Tegenwind

Ketting van Ballonnen | Dag #5 | 17 augustus Vanmorgen begon de dag meteen enthousiast, want oud-vrijwilligers Mieke & Kees Berg fietsten met ons mee.