We denken aan je

Ketting van Ballonnen 2023 | Dag #2 | 14 augustus

Nadat de wekker ons om 6:00 uur had gewekt, stonden we op met kleine oogjes. Deze waren snel geopend toen het heerlijke ontbijt van Karien & Henrike werd geserveerd. Na een oproep op Facebook kregen deze dames zoveel donaties binnen dat ze naast het verzorgen van het ontbijt ook nog eens €300,- doneren voor de Ketting van Ballonnen. Super!

We vertrokken na het ontbijt vanuit Ede richting Rhenen voor een bezoek aan Stichting Fonkel. In het Fonkelhuis, gelegen in Ouwehands Dierenpark, bieden zij gezinnen die het moeilijk hebben een verzorgde dag. De route was relatief vlak, totdat we de pittige heuvel – de welbekende Grebbeberg – op moesten om bij Stichting Fonkel te komen. Gelukkig hebben we het allemaal naar boven gered! Op het moment van ons bezoek vond ook de Fonkeldag van de Vereniging Kinderkanker Nederland plaats. Aan de aanwezige kinderen hebben we de Ketting van Ballonnen kraal uitgedeeld. Daarna hebben we gezellig een praatje gemaakt met de kinderen die in behandeling zijn (geweest), de brussen, de ouders en natuurlijk de vrijwilligers van Stichting Fonkel. 

Hierna werd de route vervolgd naar Rossum, waar we heel gastvrij werden ontvangen in het huis van Willemijn Plieger, werkzaam bij de Vereniging Kinderkanker Nederland. Daar stond de lunch voor ons klaar en hebben we de kinderen herdacht die niet meer bij ons zijn. Tijdens de herdenking stonden we rondom een groot rood hart, waarop de namen van alle overleden kanjers stonden geschreven, inclusief de namen in de afgelopen dagen door zijn gegeven via social media. Met waxinelichtjes rondom het hart brandde iedereen een kaarsje voor diegene(n) die worden gemist. Het was een mooi en emotioneel moment, waardoor de groep nog hechter is geworden. 

De laatste etappe leidde naar Den Bosch. Bij de Ekoplaza hebben we gesponsorde boodschappen opgehaald die oud-deelnemer Joep voor ons had geregeld. Met een bepakte bus voleten en drinken was het toen slechts nog acht kilometer naar de slaaplocatie bij de Scouting in Cromvoirt. Dankzij een gesponsord bedrag hebben we heerlijk kunnen eten bij een lokaal restaurant waar we goed in de watten zijn gelegd. 

Morgen hebben we wederom een pittige tocht voor de boeg. We fietsen dan namelijk via Den Bosch naar Dordrecht!

Deel dit bericht

Meer updates

Wat een heerlijke nacht!

Ketting van Ballonnen | Dag #6 | 18 augustus De ene helft van de groep sliep in het Van Der Valk Hotel Noordwijk en de

Tegenwind

Ketting van Ballonnen | Dag #5 | 17 augustus Vanmorgen begon de dag meteen enthousiast, want oud-vrijwilligers Mieke & Kees Berg fietsten met ons mee.