Over de helft

Ketting van Ballonnen 2023 | Dag #4 | 16 augustus

Na een heerlijke nacht bij Europarcs Dordrecht werd het ontbijt vandaag geleverd door Doe Maar Fit & Welzijnspraktijk Prinsen. Een eiwitrijk ontbijt boordevol vitamines en mineralen. Dat was wel even wat anders dan de boterhammen en broodjes van de afgelopen dagen, maar de rijkgevulde yoghurts en drinks gingen er goed in!

Vandaag is Minko bij ons aangesloten op de duo-fiets, nadat hij gezellig bij ons had overnacht in een van de chalets.  Daarmee  was de groep dan ook echt compleet. Binnen no-time stortten we ons gelijk op de eerste uitdaging: een afdaling van 5%! Ondanks dat het verkeersbord duidelijk een maximum snelheid van 30 kilometer per uur aangaf, zagen verschillende deelnemers op hun kilometerteller 45 tot 50 km/h voorbij komen.. Echter na een steile afdeling komt ook een pittige klim. We kregen zelfs complimenten van een mevrouw, die haar hond aan het uitlaten was, dat ze het erg knap vond dat we allemaal boven waren gekomen! Vervolgens namen we de pont om naar de plaats van bestemming te komen.

Warm werden we onthaald bij het Sophia kinderziekenhuis / Erasmus MC door het ziekenhuispersoneel, familie en niemand minder dan Chantal van den broek – Blaak, profwielrenster en oud-wereldkampioene. Ze overhandigde ons haar gesigneerde wereldkampioenshirt zodat we dat mogen veilen voor de Ketting van Ballonnen. Hoe gaaf! Samen gingen we lunchen en de afdeling bezoeken van het Shared Care Centrum. We kregen een mooie slinger mee als cadeau voor het volgende ziekenhuis. 

Dit keer fietsten we niet direct naar de eindlocatie fietsen, maar we gingen eerst nog een activiteit doen. De route leidde ons recht door het centrum van Delft, waar we veel klinkers, heuveltjes, paaltjes en vooral héél véél voetgangers tegenkwamen, in de richting Rijswijk waar we met z’n allen gingen bowlen. 

Gelukkig was het toen slechts vijf minuten fietsen naar de Scoutburght waar we overnachten. En waren we ruim over de helft van de Ketting! Het avondmaal werd verzorgd door Meneer Kok. Toen hij hoorde wat we deze week allemaal al gegeten hebben besloot hij het menu te veranderen van pasta naar een heerlijke burger van de barbecue. Top!

We sloten de avond af met kletsen, een avondwandeling en spelletjes. Morgen weer een dag!

Ps.: de tussenstand van het sponsorbedrag is nu: €29.638,69. We zijn er bijna!

Deel dit bericht

Meer updates

Wat een heerlijke nacht!

Ketting van Ballonnen | Dag #6 | 18 augustus De ene helft van de groep sliep in het Van Der Valk Hotel Noordwijk en de

Tegenwind

Ketting van Ballonnen | Dag #5 | 17 augustus Vanmorgen begon de dag meteen enthousiast, want oud-vrijwilligers Mieke & Kees Berg fietsten met ons mee.