Tegenwind

Ketting van Ballonnen | Dag #5 | 17 augustus

Vanmorgen begon de dag meteen enthousiast, want oud-vrijwilligers Mieke & Kees Berg fietsten met ons mee. Kees heeft meermaals de bezemwagen gereden en Mieke fietste altijd mee. We fietsten een klein stukje terug naar het zuiden om te ontbijten in Delft. 

We stuitten direct op een uitdaging, want iemand had een lekke band (de eerste deze week!). Gelukkig bereikte we Anne & Max met de hele groep. Met een gevulde yoghurt, een gekookt eitje en een boerenboterham werden we flink verwend. Na het ontbijt werd de band geplakt en konden we echt beginnen van onze route naar Noordwijk!

Er stond geen bezoek op het programma, dus er was geen tijdsdruk. Dat was maar goed ook, bleek later. Tijdens een tussenstop in de speeltuin waar we een koek aten en een drankje dronken bereidden we ons voor op de tocht door de duinen. Er stond een harde wind en die was niet gunstig… Ondanks de tegenwind genoten we van de prachtige natuur en de heuvels. Tot het onmogelijke gebeurde…

We kwamen stil te staan bij Katwijk. Het leek alsof de ketting van de duo-fiets er af lag. Deze zit in een afgesloten kettingkast, dus het was erg lastig om daarbij te komen. Na meerdere telefoontjes met de ANWB, het bedrijf van de duo-fiets en staatsbosbeheer waren we nog geen steek verder. De groep lag in de tussentijd van het zonnetje te genieten en er werd een keer naar de dichtstbijzijnde bakker gefietst om ons van lunch te voorzien. Terwijl Nadine een toilet opzocht bij de Strand Camping Zuid Duin mocht ze gereedschap lenen om de fiets te repareren. Jarno nam vakkundig de taak als fietsenmaker op zich en de kettingkast was snel open. We zagen dat de ketting er niet alleen af lag, maar dat deze ook nog gebroken was… Nadine fietste weer terug naar de camping om het gereedschap terug te brengen en om een tang te halen en Jarno zette de ketting weer in elkaar. Toen de ketting weer in elkaar zat fietsten we in een langzaam tempo naar Katwijk, naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker. Daar kregen we het positieve verlossende woord dat de ketting perfect gerepareerd was. Hulde Jarno! Er werd hem zelfs een baan aangeboden. 

Gelukkig was het toen nog maar een klein stukje naar Noordwijk. De ‘stranddag’ die op ons programma stond werd door de panne wel drastisch ingekort. Toch heeft iedereen die wilde met de voeten in de zee gestaan! We gingen lekker zitten op het terras bij de gastvrije strandtent ‘Gewoon bij Roon’, waar we de pizza’s van Domino’s konden opeten. Daar kregen we nog een prachtige donatie van de eigenaar en hij vond het goed als we ook op het terras bij de andere gasten met de pet rond gingen. Dat heeft ons nog een mooi bedrag van EUR 273,00 opgeleverd! 

Het was een dag met vele uitdagingen, maar ’s avonds genoten we lekker van onze luxe slaaplocatie: Van der Valk Noordwijk en Van der Valk Sassenheim. Een deel van de groep heeft vandaag de extra kilometers gefietst naar Sassenheim en het andere deel doet dat morgen na het ontbijt.

Morgen ligt Amsterdam op onze route, waar we het AMC zullen bezoeken.

Deel dit bericht

Meer updates

Wat een heerlijke nacht!

Ketting van Ballonnen | Dag #6 | 18 augustus De ene helft van de groep sliep in het Van Der Valk Hotel Noordwijk en de

Tegenwind

Ketting van Ballonnen | Dag #5 | 17 augustus Vanmorgen begon de dag meteen enthousiast, want oud-vrijwilligers Mieke & Kees Berg fietsten met ons mee.